Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις

“Αχτίδα: ρωγμή στο σκοτάδι”
ΑΛΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (κλασική κιθάρα)
διαβάζει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, 8 μμ
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ “Ιδιόμελο”
(Ε. Βενιζέλου 17 & Β. Κων/νου, Μαρούσι - τηλ. 210 6817042)

Γενική είσοδος: 5 €

Μια συνάντηση Λόγου και Μουσικής γεμάτη ρωγμές φωτός…
Στο πρώτο μέρος, έξι μουσικές και επτά ποιητικές παραλλαγές μιας Αχτίδας χρωματίζουν τις Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές του Χατζιδάκι.
Στο δεύτερο, μία λάμψη πίσω από τη δυσδιάκριτη Ρωγμή ενός Ονείρου, οδηγεί -μέσα από τρία Προανακρούσματα- στον εφιάλτη της Πτώσης του Οίκου των Άσερ, υπό τους καταιγιστικούς ήχους ενός ανορθόδοξου Βαλς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ μέρος: “Αχτίδα”
Ο. Ελύτη - Επτά Παραλλαγές πάνω σε μιαν Αχτίδα
N. Leclercq - Έξι Χρώματα
Μ. Χατζιδάκι - Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές (μεταγραφή για κιθάρα: Ά. Αναστόπουλος)

Β΄ μέρος: “Ρωγμή”
A. Barrios - Un Sueño en la Floresta
E. A. Poe - Η Πτώση του Οίκου των Άσερ (αποσπάσματα)
J. S. Bach - Πρελούδιο BWV 1007
H. Villa-Lobos - Πρελούδιο No 3
A. Carlevaro - Campo
N. Koshkin - Το Βαλς του Άσερ

«Ένα φτερό από κάθε πουλί»

Παραμύθια των Βαλκάνιων Σεφαραδιτών

 

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 20:30

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Μαρούσι

Διάρκεια: 60΄

Είσοδος: 7 ευρώ

 

Σαν τα πουλιά σκόρπισαν στον κόσμο τα τέκνα του Ισραήλ. Σαν τα πουλιά έφτιαξαν νέες φωλιές και με τις φτερούγες τους σκέπασαν στοργικά μνήμες, όνειρα και ελπίδες.

Κι ήρθε ώρα που όλα τα πουλιά έπρεπε πάλι να συναχτούν και, για το χατίρι της όμορφης γυναίκας τού βασιλιά Σολομώντα, να αποχωριστεί το καθένα ένα του φτερό.

Ένα φτερό είναι το κάθε παραμύθι και μέσα στο καλάμι του φτερού κυλά το αίμα της ψυχής τού πρώτου μάστορα παραμυθά. Σαν φτερό πέταξε το παραμύθι μέχρι εμάς. Δώρο από παλιά, ξεκίνησε από την Εσπερία των Ιβήρων, έφτασε στα οθωμανικά Βαλκάνια, άνθισε μέσα σε κοινότητες σεφαραδίτικες και κατάφερε να κρατήσει ζωντανά τα κύτταρα της φυλής.

Ανάλαφρα ας πετάξει πάλι ανάμεσά μας και, όπως λένε, το παραμύθι

αν μ’ αλήθεια μάς γεμίσει, η ψυχή μας θα ηρεμήσει,

αν σαν ψέμα, όμως, μυρίσει, ο Θεός να μας βοηθήσει,

μα, αν γλυκά έχει μιλήσει, το ψωμάκι θα φτουρήσει!

Η παράσταση απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό.

 

Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου

Μουσική: Μαρία Κωνσταντή

Διάρκεια: 60 λεπτά

Είσοδος: 7 ευρώ

Πότε: Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 20:30

Πού: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Μαρούσι

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (πλησίον σταθμού Η.Σ.Α.Π.)

Κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

«Αηδονάκι λάλησε»
Αφήγηση παραμυθιών από την Ομάδα Αφήγησης Χείλια Λένε Παραμύθια
Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, ώρα 11:00π.μ.
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι
Είσοδος: 7 ευρώ (5 ευρώ ανέργων, τριτέκνων, πολυτέκνων)
Διάρκεια: 60’
Η ομάδα αφήγησης "Χείλια...λένε παραμύθια" (Παγώνα Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή) καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις 11:00 π.μ., στον όμορφο και φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου) στο Μαρούσι, να ακούσουν πώς ένα «Αηδονάκι λάλησε» και να υποδεχτούν την άνοιξη με παραμύθια για τη φύση!
Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Άραγε θα τα καταφέρουν; Kαι τι παραμύθια θα του πουν; Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για έναν απερίσκεπτο βασιλιά, για έναν τολμηρό δρυοκολάπτη. Του λένε τραγούδια. Τι από όλα αυτά θα τον γιατρέψει τελικά;
Η παράσταση αφήγησης «Αηδονάκι λάλησε» βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, και είναι διανθισμένη με παραδοσιακά παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου και μελωδικά παραδοσιακά τραγούδια. Τα επιλεγμένα παραμύθια, με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικο τρόπο, μας μιλάνε για το σεβασμό απέναντι στη φύση, για τη σχέση του ανθρώπου μαζί της και για την αγαλλίαση και τη σοφία που άπλετα του προσφέρει.
Τα παραμύθια διανθίζονται με μελωδικά τραγούδια που οι αφηγήτριες τραγουδούν a capella.
Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 105 χρόνων.
Διάρκεια αφήγησης: 60 λεπτά

Είσοδος: 7 ευρώ και 5 ευρώ (ανέργων, τριτέκνων, πολυτέκνων)
Πότε: Κυριακή 4 Μαρτίου, ώρα 11:00π.μ.
Πού: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι Κρατήσεις - Πληροφορίες: 210 681 7042,
http://idiomelo.blogspot.gr/p/blog-page.html
www.idiomelon.gr
Πληροφορίες Ομάδας αφήγησης Χείλια Λένε Παραμύθια: 6982 382 666
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Σελίδα στο FB: Χείλια Λένε Παραμύθια

 

Χείλια… λένε παραμύθια
Η ομάδα Χείλια… λένε παραμύθια δημιουργήθηκε από τρεις νέες αφηγήτριες που έχουν πολύ μεράκι και αγάπη για τα παραμύθια, τη ζωή και τους ανθρώπους! Πιστεύουν στη δύναμη τους και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε όσους τα ακούν. Έχουν αφηγηθεί παραμύθια σε φεστιβάλ, αίθουσες και χώρους πολιτισμού, μουσεία και σχολεία, και έχουν προσκληθεί να μιλήσουν και να αφηγηθούν παραμύθια σε αρκετές εκπομπές στο κρατικό και ιδιωτικό ραδιόφωνο. Ως αφηγήτριες ελπίζουν κι εύχονται να γίνονται το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση!

Λίγα λόγια για εμάς...
Πέγκυ Καραγιάννη
Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο, αυτό της χορεύτριας κλασσικού χορού.
Από μικρή συμμετέχει σε διάφορες ομάδες, χορευτικές και θεατρικές. Και έτσι ανακαλύπτει την Τέχνη των Τεχνών: το θέατρο, εκεί που υπάρχουν όλα. Σώμα - λόγος - βίωμα - εικαστικά - μουσική.
Τα βήματα της την οδηγούν στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και γίνεται ηθοποιός.
Αγαπά τις εικόνες και τις βάζει σε λέξεις, έτσι γράφει ποίηση.
Ένα άλλο όνειρο «θερινής νυκτός» με νερό και παιχνίδι την οδηγεί στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης. Της αποκαλύπτεται ένας άλλος κόσμος και μια νέα μεγάλη αγάπη. Γίνεται παραμυθού και λέει ιστορίες.
Όπου σταθεί, της αρέσει να λέει τις ιστορίες που έχει στο μυαλό της.
Σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δρόμους, γειτονιές.
Ίσως κάποιο παραμύθι μια μέρα να την φέρει κοντά σας.
Βιργινία Κοκκίνου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραμυθιού, όπως αυτό του Δήμου Περιστερίου το 2015, στο AthensArt στον Ωρωπό και στο Φεστιβάλ Παραμυθιού της Κύπρου, και συνεργάζεται με δήμους, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.

Καλλιόπη Λιαδή
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης και της πολιτιστικής διαχείρισης. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία αυτή ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο (2005 -2009) και η δημιουργία, εκεί, της Αίθουσας Τεχνών Καλλιόπη (2006 – 2013).
Το χειμώνα του 2012 παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου «Παρα-Μυθέομαι» με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, μπαίνοντας, έτσι, στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης. Τον Ιούνιο του 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα για την τέχνη της αφήγησης, και το 2017 το ετήσιο εργαστήρι «360 μοίρες» της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Φέτος ολοκληρώνει το εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών της Κατερίνας Βλάχου. Παράλληλα με την αφήγηση, συντονίζει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στο χώρο έκφρασης και παιχνιδοπλασίας «Αερικό».
Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.

       

Το κορίτσι με το τριαντάφυλλο στην καρδιά
παραμύθια μαγικά, από τόπους μακρινούς

Μέσα στα δάση τα καταπράσινα κρύβονται λέει, νεράιδες! Κρύβονται δράκοι και ξωτικά! Και τους αρέσει λέει πολύ, με ξόρκια και με βοτάνια και μαγικά να παίζουν με τους ανθρώπους. Κάποιες φορές, μαγεύονται αναμετάξυ τους. Και τότε, μονάχα ένα κορίτσι. Ένα κορίτσι με καρδιά ανθισμένη μπορεί να λύσει τα μάγια!

Αφήγηση: Αγγελική Γκόγκου
Διάρκεια Παράστασης: 60΄
Απευθύνεται : Σε παιδιά από 6 έως 106 ετών
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
ώρα 12.00
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
είσοδος 5 ευρώ
πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

       

 

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ελ. Βενιζέλου 17, Μαρούσι

2106817042

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 μ.μ. - 12:00 π.μ.

Ακολουθήστε μας

 

Γράψτε μία Κριτική