Πραγματοποιημένες Εκδηλώσεις

Παραμύθια για το Καλοκαίρι, το Φως και την Χαρά

 
 Διαδραστική Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών από τα 4 σημεία της Γης
   
 Σαν κάτι γεννηθεί, σαν την κάμπια θα μεταμορφωθεί, μέχρι να πάρει την τελική του την μορφή.  Τότε θα μπορεί να βγει στον Ήλιο μπροστά χωρίς σκιές και μυστικά.
Θα σας πούμε Παραμύθια για τον Ήλιο και το Φως που διαλύουν το σκοτάδι. Παραμύθια σαν το καλοκαίρι, σαν την χαρά, σαν την γιορτή, που χορεύει η ψυχή με την παραμυθού μαζί.
Ας κυλήσουν οι ιστορίες και όπου ριζώσουν, τον κόσμο όμορφα θα μεγαλώσουν.
 Αφήγηση- Εμψύχωση - Ήχοι: Οι Παραμυθούδες της Ανέμης
                                                                     Χριστίνα Λιόγαρη – Ρεβέκκα Σαμουήλ
Καλώς να ορίσετε και καθόλου μην αργήσετε!
Την Παρασκευή  16 Ιουνίου 2017 στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο.
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στον ΗΣΑΠ
Είσοδος: 7 ευρώ
Έναρξη: 9.30μμ
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042 και 2108050869

«Ο Καριμπού και η μάγισσα» είναι ένα παραμύθι από την Αφρική που ζωντανεύει αφηγηματικά η αφηγήτρια Βιργινία Κοκκίνου και ο μουσικός Εμμανουήλ Παλιάκης στη δροσερή αυλή του χώρου τέχνης Ιδιόμελο, στο Μαρούσι στις 23/6/17.

Ο Καριμπού και η Μάγισσα είναι η ιστορία του μικρού Καριμπού, ενός αγοριού που γεννιέται στην Αφρική, σ’ένα χωριό που απειλείται συνεχώς από μια κακιά μάγισσα. 
Ο Καριμπού θα γεννηθεί και θα μιλήσει μόνος του, δείχνοντας από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι είναι ένα παιδί με απαράμιλλο θάρρος. Καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο μικρός έχει ένα και μοναδικό στόχο: να μάθει γιατί η μάγισσα είναι κακιά. Στην προσπάθεια του αυτή θα αντιμετωπίσει και θα ξεπεράσει με τόλμη και εξυπνάδα αρκετά εμπόδια, τα περισσότερα από τα οποία βάζει στο δρόμο του η ίδια η μάγισσα. Οι περιπέτειες του μικρού Καριμπού ξεδιπλώνονται μπροστά μας μέσα από την αφοπλιστική ματιά ενός μικρού παιδιού, στοιχείο που προσδίδει στην ιστορία μια κωμική χροιά, παρόλη την αγωνία και την περιπέτεια. Πρόκειται για μια ιστορία που πραγματεύεται τις έννοιες του φόβου, της τόλμης, της ελευθερίας, της επιμονής, της δίψας για την αλήθεια. Ένα ταξίδι αναζήτησης και θάρρους με πυξίδα μια μεγάλη αλήθεια: «Κανείς δεν είναι τυχαία κακός».

Τα παιδιά μέσα από το παραμύθι αυτό έρχονται σε επαφή με εικόνες της αφρικανικής ηπείρου, όπως τα είδωλα προστάτες των ιθαγενών, τις καλύβες, την ιδιαίτερη φύση, την έλλειψη νερού και την αξία του. Παράλληλα όμως γνωρίζουν και τη μουσική της Αφρικής. Για τις ανάγκες της παράστασης, χρησιμοποιούμε αφρικανικά όργανα, κυρίως κρουστά, ενώ όλες οι μελωδίες και τα τραγούδια βασίζονται σε αυθεντικούς αφρικανικούς ήχους.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι όπου τα παιδιά – αλλά και οι μεγάλοι- παίρνουν μέρος στη γιορτή που γίνεται προς τιμή του Καριμπού στο χωριό του, μαθαίνοντας αφρικάνικα τραγούδια και χορεύοντας στους ρυθμούς των κρουστών.

Ταυτότητα παράστασης


Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική: Εμμανουήλ Παλιάκης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός, Ανθή Θάνου

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Εισιτήριο:  7 ευρώ

Έναρξη: 8.30μμ

Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 68 17 042 και 210 8050869

Διάρκεια: 70 λεπτά

 

«Μουχαμπέτ»

Την Παρασκευή 26/5/17 έρχονται  στο Ιδιόμελο δυο ιδιαίτερες μουσικές προσωπικότητες: ο Τζιχάν Τούρκογλου  και  ο Περικλής Παπαπετρόπουλος. Μαζί θα παρουσιάσουν με το τραγούδισμα και το σάζι τους,  το «Μουχαμπέτ».

Μουχαμπέτ είναι μία έντονη ατμόσφαιρα ολοκλήρωσης, μια διαδικασία ένωσης που αποπνέεται σε τόπους όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, όπου η προφορική παράδοση και γνώση αναπτύχθηκαν στο παρελθόν και εξακολουθούν να διατηρούνται ζωντανές μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια του Μουχαμπέτ γεννιέται πολιτισμός, ήθη και έθιμα μεταβιβάζονται από άνθρωπο σε άνθρωπο και με την πάροδο του χρόνου γίνονται πιο πλούσια. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία, βιώνουν εμπειρίες διανοητικής και πνευματικές σημασίας.

Καθ 'όλη την ιστορία φιλόσοφοι και πνευματικοί από πληθώρα παραδόσεων πίστευαν πως οι ήχοι και οι λέξεις έκρυβαν μέσα τους ένα θεϊκό βάθος, ένα ισχυρό και βαθύ νόημα. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο τα κυρίαρχα παραδείγματα Μουχαμπέτ βρίσκονται στη μουσική. Κατά τη διάρκεια εκτύλιξης ενός μελωδικού, μουσικού Μουχαμπέτ οι άνθρωποι παρόντες γίνονται ένα με τις ηχητικές δονήσεις και τα λόγια των στίχων. Τα τραγούδια που εκτελούνται έχουν θεολογικό, φιλοσοφικό, και κοινωνιολογικό χαρακτήρα και κατά κύριο λόγο συνοδεύονται από ένα παραδοσιακό όργανο όπως το σάζι (ή αλλιώς ταμπουράς) το οποίο έχει βαθιές ρίζες και στις δύο κουλτούρες.

Η πολιτιστική, κοινωνιολογική και πολιτική κοινή γνώση των κατοίκων της Ελλάδας και της Τουρκίας, μαζί με τις διαφορές τους, διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά μοναδικό παράδειγμα της παράδοσης Μουχαμπέτ.

Δυστυχώς οι γοργοί ρυθμοί ζωής, η μαζική παραγωγή και η υπερκαταναλωτική διάθεση που μαστίζει το σήμερα, έχουν συμβάλλει στην φθορά του πνευματικού κόσμου των ανθρώπων. Έτσι, η παράδοση του Μουχαμπέτ έχει υποστεί μια παρατεταμένη περίοδο παραμέλησης από τους περισσότερους ... έως τώρα.

Αυτή τη στιγμή δύο καλλιτέχνες, ο Τζιχάν Τούρκογλου από την Τουρκία και ο Περικλής Παπαπετρόπουλος από την Ελλάδα, συνδυάζοντας στοιχεία των χαρακτήρων τους με τις πολιτιστικές και ακαδημαϊκές αξίες τους, δημιουργούν ένα προσωπικό Μουχαμπέτ. Μια πρόσκληση από καρδιάς έχει σταλεί προς όλους εκείνους που επιθυμούν να γίνουν μέρος αυτής της εμπειρίας.

Το ρεπερτόριο του Μουχαμπέτ, το οποίο εκτυλίσσεται σε δύο γλώσσες,  προέρχεται από διάφορες γωνιές της Τουρκίας και της Ελλάδας, αφυπνίζοντας την κοινή γνώση των δύο πολιτισμών ενώ συγχρόνως παρουσιάζονται οι διαφορές τους.

Το έργο Μουχαμπέτ αποκτά ακόμα βαθύτερο νόημα μιας και είναι η πρώτη φορά που οι δύο χώρες συναντώνται κατά αυτόν τον μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο.   

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου, (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Είσοδος: 10 ευρώ, με ένα ποτήρι κρασί

Έναρξη: 9.30μμ

πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

www.idiomelon.gr

https://www.youtube.com/watch?v=C4bTYxOutPI

       

Τον Σεπτέμβρη του 2013, κάποιοι Μαρουσιώτες τραγουδιστές… μπάνιου άφησαν τη ντουζιέρα και τα σαπούνια στη σαπουνοθήκη και φτιάξαν την μουσική ομάδα “Αλληλέγγυες Νότες”. Εκεί άρχισαν να τραγουδούν ο ένας για τον άλλο και όλοι για όλους. Από τότε μέχρι σήμερα η ευφρόσυνη μάζωξη των αυτοσχέδιων τραγουδιστάδων δίνει συναυλίες και ετοιμάζει μουσικές παραστάσεις, πάντα αλληλέγγυα.

Στην ομάδα μας συμμετέχουν, μαζί με τους ερασιτέχνες τραγουδιστές και οργανοπαίχτες, και επαγγελματίες μουσικοί ή και τραγουδιστές, και ηθοποιοί, που για δικούς τους λόγους γλυκάθηκαν από την παρέα και την ιδέα της Αλληλεγγύης, βοηθώντας την μουσική μας εξέλιξη.Η ομάδα φιλοδοξεί να είναι μια μικρή κοινότητα εσωτερικής αλληλεγγύης, με σχέσεις προσώπων και κύκλο αλληλοβοήθειας σε όλα τα επίπεδα, εφευρίσκοντας τη χαρά, στην παρέα και στο τραγούδι, μέσα στην κοινωνία του Αμαρουσίου, όπου γεννήθηκε, αλλά και σε ευρύτερο κοινωνικό κύκλο, εφόσον οι ανάγκες των ανθρώπων δεν περιχαρακώνονται η κάθε μια στο προάστιό της. Για τη δράση της ομάδας και τις συναυλίες που έχει δώσει υπάρχει το blog μας με αναλυτική αναφορά στη δραστηριότητα της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια: https://allillegiesnotes.blogspot.com/Φέτος ετοιμάζουμε ένα αφιέρωμα στη Γυναίκα, με τίτλο «Σερσέ Λα Φαμ», με τραγούδια και κείμενα δεμένα μεταξύ τους σε έναν ιστό μουσικής παράστασης. Τα τραγούδια είναι ως επί το πλείστον επιλογές του κάθε μέλους της ομάδας, ενώ κάποια από τα κείμενα είναι γραμμένα από μέλη της ομάδας. Στη φετινή μας παράσταση συμμετέχουν οι :Άλκης Αναστόπουλος, Λιάνα Ανδρεοπούλη, Βασιλική Βλάχου, Δημήτρης Βλάχος, Λίνα Βλάχου, Αρετή Βρυσανάκη, Βασίλης Γεωργιάδης, Γιούλη Γεωργοπούλου, Πέτρος Δεληγιάννης, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Μαριέττα Δελώτη, Βίλυ Κεραμά, Δημήτρης Κομβούτης, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Ολυμπία Μπογδανοπούλου, Ματούλα Νάκα, Μαρία Νικολαΐδη, Αφροδίτη Παναγιώτου, Γιάννης Παπαθύμνιος, Πέτρος Πετρόπουλος, Εριφύλη Σαββίδου, Νάσια Σταματάρα, Χρήστος Τσορβάς, Σταύρος ΦατούροςΗ μουσική παράσταση «Σερσέ λα Φαμ» θα δοθεί – αρχικά – στις 13 και 14 Μαΐου του 2017, στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο, που φιλοξενεί όλα αυτά τα χρόνια τις συναντήσεις της ομάδας Ημερες παραστάσεων: 13 & 14/5/17Έναρξη: 21.00Είσοδος ελεύθερη Η παράσταση στις 13/5 θα γίνει υπέρ του Συλλόγου καρκινοπαθών – φίλων – ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι., με εθελοντική συνεισφορά. 

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στον ΗΣΑΠ.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042 και 210 8050869

 

 

«Μενεξέδες και ζουμπούλια»

«Μενεξέδες και ζουμπούλια» στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στις 20 Μαΐου! ….μια βραδιά με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια των Ζαμπέτα, Τσιτσάνη, Λοΐζου, Άκη Πάνου και άλλων δημιουργών που σφράγισαν με τη μουσική τους το ελληνικό τραγούδι.

Λίλιαν Τσατσαρώνη τραγούδι, Γιώργος Πίντζος τραγούδι & κιθάρα, Σταμάτης Βρεττός φυσαρμόνικα. Σε φιλική συμμετοχή δεξιοτέχνης της; φυσαρμόνικας Μάνος Αβαράκης.

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Έναρξη: 21.00

Είσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)

Κρατήσεις – πληροφορίες: 210 6817042 & 210 8050869

AMOR-LIEBE-AMOUR
Ρεσιτάλ τραγουδιού με έργα των A. Zemlinsky, R. Strauss, H. Duparc, R. Hahn, F.Poulenc, L.Delibes.
ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΕΤΗ-υψίφωνος
ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΜΑΚΗΣ-πιάνο​

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, κοντά στον ΗΣΑΠ
Είσοδος: 10 ευρώ, με ένα ποτήρι κρασί
Έναρξη: 20.00
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

       

Την Κυριακή 7 Μαΐου ο Σταύρος Σοφιανόπουλος έρχεται στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο με μια ομάδα εξαίρετων μουσικών για να ξετυλίξει μουσικές στιγμές από παλιότερα ορχηστρικά του έργα αλλά και την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σημειώσεις», cd που κυκλοφόρησε πρόσφατα  από τις εκδόσεις ΑΝΚH.

Οι «Σημειώσεις» είναι  8 ορχηστρικές συνθέσεις, για τις οποίες ο συνθέτης αναφέρει :

«Πρόκειται για συνθέσεις που αντανακλούν  την εμπειρία προσωπικών μου γεγονότων στο πέρασμα του χρόνου. Πρόθεση μου είναι η οικειοποίηση των κομματιών αυτών από τον ακροατή, προκειμένου να τα βιώσει με τον δικό του τρόπο».

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αχιλλέας Περσίδης, κιθάρα

Fabiola Ojeda, τσέλο

Ανδρέας Ανθόπουλος, φαγκότο

Σταύρος Σοφιανόπουλος, πιάνο

μαζί τους με φιλική συμμετοχή

η Βάσω Τουμπακάρη, κλασική κιθάρα

Ενορχήστρωση:  Χρήστος Ξενάκης

Έναρξη:  20.30

Διεύθυνση:  Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου,  Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ.

Είσοδος: 10 ευρώ, με ένα ποτήρι κρασί

πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

www.idiomelon.gr

.-.-.-.

Ο Σταύρος  Σοφιανόπουλος  είναι γνωστός από τις προηγούμενες δουλειές του:

  • 2003, Δύσκολοι αποχαιρετισμοί , soundtrack της ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου,
  • 2004, Ο χορός του Πυθέα , 10 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις,
  • 2006, το Κέρασμα,  9 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις και δύο τραγούδια,
  • 2010, Κ.Π.Καβάφης , μια ανάγνωση - μουσική απαγγελία,  και , η τελευταία,
  • 2017, Σημειώσεις, 8 νέες ορχηστρικές συνθέσεις.

Ο Σταύρος  Σοφιανόπουλος  γράφει μουσική που παίζεται από μικρή κλασσική ορχήστρα, αντλεί την έμπνευση του από την δυτική τάση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, όπως την καλλιέργησε η γενιά του ‘30.

Επίσημη ιστοσελίδα http://www.stavrossofianopoulos.gr

       

Magico Guitar Trio 


Το ''Magico guitar trio ' είναι ένα νεοσύστατο "μαγικό" κιθαριστικό τρίο, 'με τον Γιώργο Γιαννόπουλο, την Μαρία Βουτσινά και τον Κώστα Σμόνο. Ξεκινάει τις εμφανίσεις του για το 2017 στον χώρο τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, η πρώτη  την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 9:30 μμ και η δεύτερη το Σάββατο 8 Απριλίου στις 9μμ.
Θα τους ακούσετε σε ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα που γεφυρώνει διάφορες εποχές της μουσικής. Από την κλασσική στην τζαζ , από τους Beatles στον Χατζιδάκι. 
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο αυτό σχήμα στη σελίδα τους στο Facebook ''Magico guitar trio ''.
Παρασκευή 31 Μαρτίου και 8 Απριλίου
Ώρα: 9:30 μμ
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042 & 2108050869
 

Την Κυριακή των Βαϊων στις 21.00 ο ΧώροςΤέχνης Ιδιόμελο φιλοξενεί μια ιδιαίτερη συναυλία - αναστοχασμό στην επερχόμενη εβδομάδα των Παθών. Η βιολοντελίτσα Fabiola Ojeda θα ερμηνεύσει την 1η και τη 2η σουίτα για βιολοντσέλο του J.S. Bach, στην εξαίρετης ακουστικής αίθουσα του Ιδιόμελου, που αναδεικνύει ιδανικά τον ήχο του βιολοντσέλου, ενώ η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου θα διατρέξει την Μεγάλη Εβδομάδα, σηματοδοτώντας την κάθε μέρα με ποιήματα αγαπημένων της ποιημάτων. O Bach, το βιολοντσέλο και η ποίηση θα συνομιλήσουν, ελπίζουμε, όμορφα και κατανυκτικά!
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042 & 210 8050869

Fabiola Ojeda

Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda είναι μία πολύπλευρη καλλιτέχνης και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Άτλαντας (Η.Π.Α) Ήταν  μαθήτρια του Καθηγητή Marcio Carneiro στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold (Γερμανια) και είναι απόφοιτος  του Μουσικού Πανεπιστημίου Muenster, όπου εργάστηκε  ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto  καθώς και στο JuliusSternInstitutστο Βερολίνο. Έχει παρακολουθήσει "MasterClass" με τους καθηγητές AnatolyKrastevMariaKliegelCollinCarrAntonioMenesesκαι JaapterLinden.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μέλος  της Συμφωνικής Ορχήστρας Columbus (GA) και στην Γερμανία της  Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Muenster. Επίσης  έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Bielefeld.

Η Fabiola έχει λάβει 1ο βραβείο για νέους καλλιτέχνες στον διαγωνισμό βιολοντσέλου της κοινότητας στην Ατλάντα και βραβεύτηκε επίσης από τον "Yehudi Menuhi Live Music Now" στην Γερμανία.

Από το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως πρώτο τσέλο της Παιδική Σκηνής. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής καθώς και με τους έλληνες συνθέτες  Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Κυπουργός, Γιώργος Κουρουπός και Θεόδωρος Αντωνίου.

 H Fabiola διδάσκει στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. 

Η Γεωργία  Δεληγιαννοπούλου σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ, θέατρο στο ΚΘΒΕ και παράλληλα μουσική (κιθάρα - φωνητική). Δούλεψε αρχικά σαν ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε για χρόνια σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα οργάνωνε θεατρικές παραστάσεις με  παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Το έργο της «Ένα Συννεφάκι στο Πόρτο Τρελό» βραβεύτηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (1996). Με το θεατρικό έργο της  «Αχ, Πεφταστέρι» ( 2002), το Θέατρο του Νέου Κόσμου εγκαινίασε τη δράση της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά  που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής παιδείας και φωνητικής στο Tonalis Music Centre στην Αγγλία. Από το 2008 διευθύνει τον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι (www.idiomelon.gr).

Εργάστηκε από το 2011 -2015  στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης  ανεβάζοντας μουσικές και θεατρικές  παραστάσεις (π.χ.: «Χριστός στο Κάστρο» και «Άνθος του Γιαλού» του Παπαδιαμάντη,  «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» του Ελύτη, κ.α.) και δίνοντας έμφαση στη βιωματική «από στήθους» διδασκαλία της λογοτεχνίας αλλά και στη γνωριμία των μαθητών με τη λαϊκή και λόγια μουσική μας παράδοση (πχ: αφιερώματα στη Μικρασία  το 2012 ή στο στιχουργικό έργο του Ελύτη το 2016 στο Γυμνάσιο Φιλοθέης,  κ.α.) 

Έχει εκδώσει τα βιβλία:        «Ανασαίνει ο κήπος», αφηγήματα,  από τις  εκδόσεις Κέδρος  και «Το δέντρο της Αμαλίας»,  νουβέλα, εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Παραμυθομαϊμουδιές, δηλαδή παραμύθια και τραγούδια για μαϊμούδες δικαστές και αλεπούδες μυλωνούδες, για πετεινούς και όρνιθες, για σκύλους και για γάτες, που θα τα πούμε …τιτιβίζοντας, νιαουρίζοντας, ίσως και κακαρίζοντας!

Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου 
Μουσική: Τάσος Αποστόλου

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Είσοδος: € 5

Πληροφορίες- κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

Βασίλης Φλώρος επιστρέφει στο Ιδιόμελο

“…κι ακούν όσους σιωπούνε...”

“Από τη στάχτη ξεπηδά η σπίθα της ζωής

κι απ’ το σκοτάδι της αυγής το πρώτο καρδιοχτύπι…”  Β.Φ.

O τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος και η πάντα διαλεχτή μουσική του παρέα, συνεχίζοντας τον πετυχημένο κύκλο των ζωντανών τους εμφανίσεων σε πόλεις και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφουν στον πάντα ξεχωριστό και φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι την Κυριακή 2 Απριλίουγια μία και μοναδική βραδιά.

Ένα ιδιαίτερο κάλεσμα για βίωμα και μοίρασμα, με αφορμή τον παραμυθένιο μουσικό κόσμο του τραγουδοποιού και της ανάμνησης των μουσικών ενός σύμπαντος που παραλαμβάνεται και ολοένα εξελίσσεται.

Τον συντροφεύει επί σκηνής η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Ειρήνη Κωνσταντίνου.

Βαγγέλης Βοττέας – βιολί

Βασίλης Φλώρος – ακουστική κιθάρα, στεριανό λαούτο, τραγούδι

Ειρήνη Κωνσταντίνου – τραγούδι

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ με κρασί

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου

Μαρούσι

210 6817042, 210 8050869  

Ταξίδι 300 ετών για φωνή και πιάνο

Συναυλία του Σπύρου Κουτσουβέλη και της Τζοάννας Παπουτσή

Το Σάββατο 1η Απριλίου ο πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης έρχεται στο Ιδιόμελο με την σοπράνο Τζοάννα Παπουτσή, σε μια μουσική περιήγηση γεμάτη εκπλήξεις, από την εποχή μπαρόκ μέχρι το μιούζικαλ. Η Τζοάννα Παπουτσή θα ερμηνεύσει έργα των BachGluckMozartBizetSchumannPuccini,  MascagniWebberHamlischRodgers– Hammerstein.  

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ

Έναρξη: 21.00

Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)

Κρατήσεις – πληροφορίες: 210 6817042, 210 8050869

Σπύρος Κουτσουβέλης

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή. Μετά την απόκτηση του διπλώματός του, ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές με την Carola Grindea στο Λονδίνο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία επελέγη από την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου ως πιανίστας για τις παραστάσεις, εξετάσεις και σεμινάρια που διοργανώνει.

Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, στο Ωδείο Αττικής Ν. Σμύρνης και στο Ωδείο Μουσική Σπουδή. Παράλληλα με την διδακτική του δραστηριότητα εμφανίζεται με ρεσιτάλ και συναυλίες στην Αθήνα, Λαύριο, Πρέβεζα, Λάρισα, Πάρο και άλλες πόλεις, επίσης στο εξωτερικό στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Τζοάννα Παπουτσή

 
 

Η Τζοάννα Παπουτσή πήρε το δίπλωμα μονωδίας και μελοδραματικής με Άριστα από τον Ζάχο Τερζάκη το 2013. Επίσης είναι απόφοιτος του London College of Music του τμήματος Popular Singing Vocals και του τμήματος Musical Theatre.

Με το τραγούδι και το πιάνο ασχολείται από την παιδική της ηλικία και έχει συμμετάσχει σε χορωδίες, μουσικά και θεατρικά σχήματα και συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, στην Ε.Ρ.Τ., στο Ηρώδειο, στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων κλπ καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες στην τηλεόραση και σε ποπ σχήματα.

Σήμερα διδάσκει μουσική και την μητρική της τα Αγγλικά.

     

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο

 Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

Είσοδος: 5 ευρώ

Διάρκεια: 60’

Η ομάδα αφήγησης "Χείλια...λένε παραμύθια"μετά από το έντονο ενδιαφέρον και αίτημα πολλών μικρών και μεγάλων φίλων των παραμυθιών, με μεγάλη χαρά θα αφηγηθεί και πάλι τα παραμύθια της στον όμορφο και φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι) την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 12 μ.μ.

Οι τρεις αφηγήτριες, Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου και Καλλιόπη Λιαδή, μας καλούν  να υποδεχτούμε την άνοιξη με παραμύθια γεμάτα περιπέτειες, μαγικούς βοηθούς, γεύσεις, αρώματα και γλυκές μελωδίες - να απολαύσουμε "Μια κατσαρόλα παραμύθια!!!"

Παραμύθια της προφορικής λαϊκής παράδοσης θα μας γνωρίσουν τρεις υπομονετικούς ταξιδιώτες, έναν βασιλιά και τις κόρες του, έναν φιλάργυρο χωριάτη, ένα παληκάρι από ζάχαρη, αλλά και τρεις κούκλες κουκλοθεάτρου, σπουδαίους πρωταγωνιστές σε δύο από τις ιστορίες.  

Τα παραμύθια διανθίζονται με τους μελωδικούς και ρυθμικούς ήχους μικρών μουσικών οργάνων (καλίμπα, shakers, αφρικάνικο ξυλόφωνο κ.α.) και κεφάτα τραγούδια a capella.

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 104 χρόνων!

Αφήγηση: Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία, Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή

Διάρκεια αφήγησης: 60 λεπτά

Είσοδος: 5 ευρώ

Πότε: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 12:00

Πού: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

Πληροφορίες Ομάδας αφήγησης ΧειΛΠαρ: 6982 382 666

EmailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Εκδήλωση στο FBhttps://www.facebook.com/events/337304103337491/

Μια δράκα δράκοι

Παραμύθια για ατρόμητους, μεγάλους και μικρούς.

Κυριακή 12/03/2017, στις 12:00

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Μαρούσι

Διάρκεια: 50΄

Είσοδος: 5 ευρώ

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και ο μουσικός Τάσος Αποστόλου, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στις 12:00στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» (Μαρούσι), με μουσικές και παραμύθια μαγικά και ευτράπελα από την ελληνική λαϊκή παράδοση, θα καλωσορίσουν ατρόμητους μεγάλους και μικρούς, για να αναμετρηθούν όλοι μαζί με δράκους φοβερούς! Βοηθοί ακάματοι στο πλευρό τους θα είναι νιούτσικοι γενναίοι, παλικαράκια τυχερά και …ένας γάτης που μιλά!

Αφήγηση:                     Νάγια Οικονομοπούλου

Μουσική:                      Τάσος Αποστόλου

Διάρκεια:                      50 λεπτά

Είσοδος:                        5 ευρώ

Πότε:                              Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στις 12:00

Πού:                               Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (πλησίον σταθμού Η.Σ.Α.Π.)

Κρατήσεις:                    210 6817042, 210 8050869,

Πληροφορίες:              www.idiomelon.gr

Εκδήλωση facebook:https://www.facebook.com/events/381286878916324/

Βιογραφικά:

Η Νάγια Οικονομοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συνεργάστηκε με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους.

Σύντροφοί της από την παιδική της ηλικία ήταν η Τρισεύγενη, η Πούλια κι ο Αυγερινός, ο Μπιλμέμ κι ο Μισοκοκκοράκης. Όταν κάποτε, από τύχη, συναπαντήθηκε με την Κατσιβέλα του παραμυθιού και τον Γιαννάκη, ευθύς τους πήρε στο κατόπι και βρήκε τον δρόμο της στο δάσος με τα παραμύθια. 

Αγαπά να αφηγείται, παραδοσιακά κυρίως, παραμύθια και μύθους σε μικρούς και μεγάλους, σε συντροφιές, βιβλιοθήκες, σχολεία, καφενεία, πολυχώρους και πολιτιστικά στέκια, και υλοποιεί την αφηγηματική δράση «Σπεροκαθίσματα – Παραμύθια κατ’ οίκον».

Ο Τάσος Αποστόλου ζει στην Αθήνα. Σπούδασε φιλοσοφία, παιδαγωγικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρμονία με τον συνθέτη Μπάμπη Κανά.

Ως αυτοδίδακτος μουσικός, παίζει μια μεγάλη γκάμα οργάνων (μαντολίνο, βιολί, κιθάρα, πιάνο, τουμπελέκι, τύμπανα και φλάουτο). Σημαντικό στοιχείο της ενασχόλησής του με την μουσική είναι η έρευνα και ο πειραματισμός. 

Ως μέλος πολλών μουσικών συνόλων, όπως τα Baroque Ensemble, Οδοιπόροι,ΤρίοΣασπένς, συμμετέχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ρεπερτόριο που κυμαίνεται από το μπαρόκ έως την παραδοσιακή μουσική.

       
 

Την Κυριακή 19/3/17 οι μικροί κα οι μεγάλοι φίλοι του Ιδιόμελου, θα έχουνε την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση. Εμπνευστές και εκτελεστές η Μαρία Κολέτου (φλάουτο με ράμφος) η Χρυσούλα Γεωργάκη (κλαρινέτο) και ο Σταύρος Κλαβανίδης (τρομπόνι), που θα ενώσουν την τέχνη τους για να ζωντανέψουν δυο γοητευτικά μουσικά παραμύθια, γραμμένα (ΚΑΙ) για παιδιά: τον Πέτρο και το Λύκο του Sergei Prokofiev και τη Βανέσα με τη Μαγική Φλογέρα του Allan Rosenchec. Οι έξοχοι αυτοί μουσικοί με τον ήχο των πνευστών τους θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του θαρραλέου Πέτρου και των φίλων του, στην πατημασιά του άγριου λύκου, αλλά και στα ξωτικά του δάσους και στην οργιώδη φαντασία της μικρής Βανέσας!
Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του Ιδιόμελου θα συμμετέχουν στην προετοιμασία αλλά και την πραγματοποίηση της συναυλίας, ζωντανεύοντας τις ιστορίες με τα σχέδιά τους και τις μεταμφιέσεις τους. 
Τα παραμύθια "Ο Πέτρος και ο Λύκος" και "Η Βανέσα και η Μαγική Φλογέρα" αφηγείται η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 17.00
Είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042 & 210 8050869

MAΡΙΑ ΚΟΛΕΤΟΥ


Η Μαρία Κολέτου ξεκίνησε τις σπουδές φλάουτου με ράμφος στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.

Το 1996 εισάγεται στο «Σολιστικό» καθώς και στο «Παιδαγωγικό» Τμήμα του Πανεπιστημίου Μουσικής και Υποκριτικής Τέχνης του Graz της Αυστρίας , από όπου αποφοίτησε και από τα δύο τμήματα αποκτώντας τους ακαδημαϊκούς τίτλους “Bachelor of Art” με την Prof. Luisi και με “Άριστα παμψηφεί”. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε τον ακαδημαϊκό τίτλο “Master of Art” με “Άριστα παμψηφει”. 

Παράλληλα φοιτά στο «Σολιστικό» και στο «Παιδαγωγικό» τμήμα του ίδιου Πανεπιστημίου στη τάξη Φαγκόττου της Prof. Faludy από όπου απέκτησε και από τα δύο τμήματα τους ακαδημαϊκούς τίτλους “Bachelor of Art” με «Άριστα παμψηφεί» και στη συνέχεια έναν δεύτερο ακαδημαϊκό τίτλο “Master of Art” στο φαγκόττο.

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Marc, Han Tol, Bletzinger ,Braun,, Agrell,Hartmann, Gallois , Tomej,Τhalheimer, Cavasanti.
Σήμερα διδάσκει φλάουτο με ράμφος στο Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο και στο ωδείο Ατενέουμ και φαγκόττο στο Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο της Παλλήνης . 
Έχει συνεργαστεί επίσης με την Εθνική Λυρική Σκηνή , την Ε.Ρ.Τ και την Καμεράτα . Από το 2006 -2011 υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. 


ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Η Χρυσούλα Γεωργάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος και παρακολούθησε για αρκετά χρόνια μαθήματα πιάνου και ακκορντεόν. Στα 18 της εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έγινε δεκτή, επίσης, στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του κλαρινέττου με καθηγητή τον Χαράλαμπο Φαραντάτο, όπου φοίτησε για 7 χρόνια με πλήρη υποτροφία και βραβεύθηκε επανειλημμένα μέχρι το τέλος των σπουδών της.
Το 2001 απεφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφεί και ειδικό χρηματικό βραβείο και την ίδια χρονιά συνέχισε τις σπουδές της στην Βασιλική Ακαδημία της Χάγης με καθηγητή, στο κλαρινέττο, τον Pierre Woodenberg. Το 2002 κέρδισε την υποτροφία του Ι.Κ.Υ μέχρι το 2005 οπότε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ακαδημία της Χάγης. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια κλαρινέττου και Μουσικής Δωματίου στην Γερμανία και στην Ολλανδία και ειδικεύτηκε στη Μουσική Δωματίου και τη Σύγχρονη Μουσική.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βασιλικής Ακαδημίας της Χάγης. Υπήρξε συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Καμεράτας Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Συνεργάζεται με το σύνολο σύγχρονης μουσικής της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών και από το 1996 είναι μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΛΑΒΑΝΙΔΗΣ

Ο Σταύρος Κλαβανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τρομπόνι σε ηλικία 18 ετών  με καθηγητή τον Αναστάσιο Κλαβανίδη, στο Ωδείο Αθηνών, απ’  όπου απεφοίτησε με δίπλωμα τρομπονιού «άριστα παμψηφεί» το 2004.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Ωδείο, και συγκεκριμένα το 2002. έγινε δεκτός από τη Μουσική Ακαδημία ARTISTEN στο GOTEBORG της Σουηδίας, όπου υπήρξε για ένα χρόνο μαθητής του διεθνούς φήμης καθηγητή τρομπονίου  Ingemar Roos, με τον οποίο εμπλούτισε τις γνώσεις του γύρω από την ερμηνεία μουσικών κειμένων,  μουσικής δωματίου και μουσικών αποσπασμάτων.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια τρομπονίου, με καθηγητές όπως ο Αντώνης Γεροχριστοδούλου,  o Ingemar Roos, o Jonas Byllunt, η Jessika Gustafsson.

Έχει συμπράξει με σχεδόν όλα τα μουσικά σύνολα στην Ελλάδα (Εθνική Λυρική  Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα Ποικήλης Μουσικής της ΕΡΤ, Ορχήστρα Χρωμάτων, Εναρμονία, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων) από το 1999 μέχρι το 2002 υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λιμενικού Σώματος και από το 2002 μέχρι το 2005 μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά.

Το 2005 κατόπιν εξετάσεων κατέλαβε τη θέση του Κορυφαίου Β΄στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ και θέατρο στο ΚΘΒΕ. Eργάστηκε για χρόνια σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα έκανε θεατρικές παραστάσεις με παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και δίδαξε «από στήθους»  την ποίηση και την πεζογραφία (2ο Γυμνάσιο Πεύκης 2011-15). Το έργο της «Ένα Συννεφάκι στο Πόρτο Τρελό» βραβεύτηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (1996). Το διήγημα της «Το νεκρό παιδί» διακρίθηκε στο διαγωνισμό ΛόγωΤέχνης το 2013 (Εκδόσεις Καλέντης, «Έντεκα λέξεις»). Με το θεατρικό έργο της «Αχ, Πεφταστέρι» ( 2002), το Θέατρο του Νέου Κόσμου εγκαινίασε τη δράση της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Έχουν εκδοθεί:  το βιβλίο-cd "Μια Ριγέ Γαρίδα Ροζ", εκδόσεις Κάστωρ (παιδικά τραγούδια),  τα βιβλία  «Ανασαίνει ο κήπος», αφηγήματα, (εκδόσεις  Κέδρος) και «Το δέντρο της Αμαλίας», νουβέλα, (εκδόσεις Γαβριηλίδης).

Από το 2008 ζει και εργάζεται στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο, συμμετέχοντας ενεργά  στις καλλιτεχνικές δράσεις και στις ομάδες αλληλεγγύης του Ιδιόμελου και οργανώνοντας τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται.

ΣΤΙΣ ΛΥΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 

Για δυο βραδιές, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας Μάνος Αβαράκης έρχεται στο Ιδιόμελο με μια συναυλία γεμάτη αυτοσχεδιασμούς, γοητευτικές διασκευές, λαμπερές φωνές, λυρισμό και ποίηση, σε ένα μουσικό απάνθισμα στις λυρικές διαδρομές του ελληνικού τραγουδιού και της ελληνικής ποίησης, με εκλεκτές δικές του ανέκδοτες μελοποιήσεις .
Ερμηνεύουν: 
Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικα, αυλοί, καλίμπα, πιάνο, φωνή
Αλίκη Ζωγράφου: τραγούδι, ακορντεόν
Ναταλία Κωτσάνη: τραγούδι, πιάνο, ακορντεόν
Γεωργία Δεληγιαννοπούλου: τραγούδι
Γιώργος Πίντζος: τραγούδι, κιθάρα, μπαγλαμάς
ο Σταμάτης Βρεττός: φυσαρμόνικα
και, σε φιλική συμμετοχή, ο Δημήτρης Κουφαλάκος, φαγκότο, φυσαρμόνικα
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί 

       

 Μια κατσαρόλα παραμύθια!!

Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 18.00

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο

 Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

Είσοδος: 5 ευρώ

Διάρκεια: 60’

Η ομάδα αφήγησης "Χείλια...λένε παραμύθια" καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 18:00,  στον όμορφο και φιλικό Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι) να μαγειρέψουν και να απολαύσουν Μια κατσαρόλα παραμύθια: παραμύθια γεμάτα περιπέτειες, μαγικούς βοηθούς,  γεύσεις, καρυκεύματα και γλυκές μελωδίες!

Παραμύθια της προφορικής λαϊκής παράδοσης θα μας γνωρίσουν τρεις υπομονετικούς ταξιδιώτες, έναν βασιλιά και τις κόρες του, έναν φιλάργυρο χωριάτη, ένα παληκάρι από ζάχαρη, αλλά και τρεις κούκλες κουκλοθεάτρου, σπουδαίους πρωταγωνιστές σε δύο από τις ιστορίες. 

Τα παραμύθια διανθίζονται με τους μελωδικούς και ρυθμικούς ήχους μικρών μουσικών οργάνων (μαράκες, καλίμπα, shakers, αφρικάνικο ξυλόφωνο κ.α.) και κεφάτα τραγούδια acapella.

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 104 χρόνων!

Αφήγηση: Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία, Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή

Διάρκεια αφήγησης: 60 λεπτά

Είσοδος: 5 ευρώ

Πότε: Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 18.00

Πού: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

Πληροφορίες Ιδιόμελο: 210 681 7042, 210 8050869

Πληροφορίες Ομάδας αφήγησης ΧειΛΠαρ: 6982 382 666,

EmailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Εκδήλωση στο FBhttps://www.facebook.com/events/381336868905921/

Χείλια… λένε παραμύθια

Η ομάδα  Χείλια… λένε παραμύθια δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2016, από τρεις νέες αφηγήτριες που έχουν πολύ μεράκι και και αγάπη για τα παραμύθια, τη ζωή και τους ανθρώπους! Πιστεύουν στη δύναμη τους και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε  όσους τα ακούν.

Σε μια εποχή που οι προσωπικές σχέσεις και η επικοινωνία, αρκετές φορές περιορίζονται στον πλοήγηση του διαδικτύου, η ομάδα μας αντιπροτείνει την άμεση επικοινωνία και επαφή, μέσα από τον αφηγηματικό λόγο και το μοίρασμα των ονείρων αλλά και των αγωνιών μας.  Οι μύθοι  και τα παραμύθια μπορούν να ξορκίσουν τις δεύτερες και να μας κάνουν να πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε τα πρώτα! Έτσι ως αφηγήτριες ελπίζουμε κι ευχόμαστε να γινόμαστε το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής μας σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση! 

Λίγα λόγια για εμάς...

Πέγκυ Καραγιάννη

Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο, αυτό της χορεύτριας κλασσικού χορού.

Από μικρή συμμετέχει σε διάφορες ομάδες, χορευτικές και θεατρικές. Και έτσι ανακαλύπτει την Τέχνη των Τεχνών: το θέατρο, εκεί που υπάρχουν όλα. Σώμα - λόγος - βίωμα - εικαστικά - μουσική.

Τα βήματα της την οδηγούν στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και γίνεται ηθοποιός.

Αγαπά τις εικόνες και τις βάζει σε λέξεις, έτσι γράφει ποίηση.

Ένα άλλο όνειρο «θερινής νυκτός» με νερό και παιχνίδι την οδηγεί στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης. Της αποκαλύπτεται ένας άλλος κόσμος και μια νέα μεγάλη αγάπη. Γίνεται παραμυθού και λέει ιστορίες.

Όπου σταθεί, της αρέσει να λέει τις ιστορίες που έχει στο μυαλό της.

Σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δρόμους, γειτονιές.

Ίσως κάποιο παραμύθι μια μέρα να την φέρει κοντά σας.

Βιργινία Κοκκίνου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραμυθιού, όπως αυτό του Δήμου Περιστερίου το 2015, στο AthensArt στον Ωρωπό και στο Φεστιβάλ Παραμυθιού της Κύπρου, και συνεργάζεται με δήμους, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.

Καλλιόπη Λιαδή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (συμμετοχή σε εκθέσεις, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες, διοργάνωση, επιμέλεια και παραγωγή εκθέσεων, πολιτιστικών προγραμμάτων, συντονισμός εικαστικών εργαστηρίων, αρθρογραφία κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία αυτή ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο (2005 -2009) και η δημιουργία, εκεί, της Αίθουσας Τεχνών Καλλιόπη (2006 – 2013).

Το χειμώνα του 2012 παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου «Παρα-Μυθέομαι» με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη μπαίνοντας, έτσι, στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά. Το φθινόπωρο του 2014 ξεκίνησε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών το οποίο ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2016.  Αυτήν την περίοδο παρακολουθεί το εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών της Κατερίνας Βλάχου και το εργαστήρι «360 μοίρες» της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία στην καλή διάθεση και το φως..

Παράσταση Αφήγησης με τη Μαρία Παπανικολάου στο Ιδιόμελο

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορίες του Έρωτα και της Σκιάς

 

 

Ο έρωτας δεν είναι πάντα φωτεινός. Σ’ αυτές τις ιστορίες ειδικά, ο ουρανός δεν είναι γαλάζιος, τα πουλάκια δεν κελαηδούν και τα λουλούδια δεν ανθίζουν για τους ερωτευμένους…

Υπάρχουν και αυτές οι ιστορίες αγάπης! Αυτές της αγωνίας, της απελπισμένης διεκδίκησης του αντικείμενου του πόθου που οδηγούν … σε πράξεις πάθους μέσα από το σκοτάδι της απόγνωσης. Διαλεγμένες από την εποχή του Μεσαίωνα μας ταξιδεύουν στα κλειστά δωμάτια των πύργων, στις απλωσιές των πεδίων της μάχης, στα αδιαπέραστα δάση και στα δηλητηριώδη αποστάγματα των σκοτεινών «κυράδων».

Η Μαρία διάλεξε για αυτή την παράσταση 4 ιστορίες που τις ενώνουν δυο λεπτές κλωστές μια κόκκινη και μια μαύρη! Ανάμεσά τους μια διάφανη γραμμή όπου ισορροπεί ένα απίστευτα σκοτεινό και υποχθόνιο χιούμορ… γιατί τίποτα δεν μένει ασχολίαστο για τον αφηγητή που κοιτά από την κλειδαρότρυπα για να σου πει τι βλέπει … «μέσα στην ιστορία του» …


Η αφηγήτρια έχει δουλέψει το λόγο και έχει βάλει την προσωπική της πινελιά στις ιστορίες στις οποίες υπάρχει… χώρος και για το ίδιο το κοινό.

ΙΔΙΟΜΕΛΟ: Ελ. Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

 

Ώρα έναρξης:  9.00 μμ

Είσοδος: 7 ευρώ

πληροφορίες, κρατήσεις:  2106817042, 2108050869

   
 

 
 

 «Μια Ντίβα διασκεδάζει»

Η σοπράνο Τζένη Δριβάλα και ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθύμνιος συνδυάζουν τα ταλέντα τους κι έρχονται στον Χώρο Τέχνης  «Ιδιόμελο», σε μια διασκεδαστική μουσική  παράσταση με άριες μπραβούρας και ξεκαρδιστικά κείμενα.

Στο πιάνο ο Δημήτριος Καραμανώλης

Κείμενα – σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα

Ενδυματολογική επιμέλεια: Dennis Krief

Για δύο μόνο παραστάσεις μέσα στον Φεβρουάριο:

Κυριακή  12/2,  Τετάρτη 15/2 και Σάββατο 18//2/17

Έναρξη: 20.30

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (πλησίον ΗΣΑΠ)

είσοδος: 12 ευρώ

φοιτητικό: 10 ευρώ

ατέλεια – ανεργίας: 7 ευρώ

κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος  στο Ιδιόμελο

σε νέα και διαχρονικά μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Το Σάββατο 11/2/17 ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» φιλοξενεί ξανά τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο στο τραγούδι και τον Παντελή Λεγάκη στο πιάνο. Μαζί  θα σας κρατήσουν συντροφιά σε μια παράσταση που προτείνει την επιστροφή στη μελωδία και στη γαλήνη της ψυχής που τόσο ανάγκη έχουμε στις μέρες μας.. Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έρχεται με καινούρια τραγούδια που προτείνουν ελπίδα και αισιοδοξία στις σημερινές δύσκολες εποχές που ζούμε, καθώς και παλιά αγαπημένα, μέσα από μία παράσταση όπου θα κυριαρχήσει ο πλούσιος ελληνικός στίχος.

Έναρξη: 21.00

Είσοδος: 10 ευρώ με κρασί

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ)

για πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 2108050869

www.idiomelon.gr

       

Κόκκινη κλωστή δεμένη

Παράσταση αφήγησης παραμυθιών

Ξετυλίγω ένα κουβάρι, 
δράκοι έρχονται ένα σμάρι! 
Λέω "ας το τυλίξω πάλι", 
να σου μια γριά όλο χάρη!
Τύλιγε, ξετύλιγέ το,
πλέχτηκαν τα παραμύθια,
για κοπιάστε για να δούμε, 
ψέματα είναι ή αλήθεια;


Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στις 12:00, η Νάγια Οικονομοπούλου στην αφήγηση και ο Τάσος Αποστόλου στην μουσική, σας περιμένουν στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο», για να ξετυλίξουν το μαγικό τους κουβάρι και να πλέξουν παραμύθια για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά!


Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Είσοδος: 5 €.

πληροφορίες- κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

       

ΌΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ & ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ

Το «Όνειρο στο κύμα & Έρως Ήρως» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ. Αβδελιώδη στον ΑλέξανδροΠαπαδιαμάντη.

Τα διηγήματα του Α.Παπαδιαμάντη, «Όνειρο στο Κύμα & Έρως Ήρως» μετά την πρώτη παρουσίαση τους στην Αθήνα και ανά την Ελλάδα, και την κατανυκτική υποδοχή τους από το κοινό, με την συγκλονιστική ερμηνεία ενός νέου ηθοποιού, του Θεμιστοκλή Καρποδίνη, έρχονται και στο Ιδιόμελο το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017.

«Στο πρώτο διήγημα της παράστασης ο Παπαδιαμάντης δημιουργώντας ένα ιδανικό ονειρικό τοπίο, φυσικής ομορφιάς μέσα στο φεγγαρόφωτο, αποφεύγοντας συνειδητά το βάρος και το πάθος μιας μάταιης, στιγμιαίας ικανοποίησης, εστιάζει το βλέμμα  και αντικρίζει με δέος, την ομορφιά του γυμνού γυναικείου σώματος, καθώς βυθίζεται και αναδύεται μέσα στους φωσφορίζοντες από τη Σελήνη κυματισμούς της Θάλασσας, όπως η  “Αναδυομένη Αφροδίτη” ενός αγάλματος με πολλές παραλλαγές, όπου όμως σ’ όλες του τις μορφές και απ’ όλους τους καλλιτέχνες έχει αποτυπωθεί σταθερά το δέος, δηλαδή ο μετά φόβου και ρίγους θαυμασμός αλλά και ο σεβασμός απέναντι στο γυμνό γυναικείο κορμί, σαν ένθεης υπόστασης της αλήθειας. Ο Έρωτας, μόνιμος συνοδός της Αφροδίτης, φτερουγίζει από πάνω ψηλά αλλά δεν πληγώνει, γιατί δεν ρίχνει τα βέλη του πάθους, παραμένοντας ουράνιος και αθώος.

Στο δεύτερο διήγημα ο Έρωτας, έχοντας ρίξει τα βέλη του πάθους, έχει κατέβει στη γη και έχει κουρνιάσει μέσα στο νου και την καρδιά ενός Νεαρού ναύτη, για ένα  συνομήλικό του Κορίτσι .Ο αφηγητής Παπαδιαμάντης αφουγκράζεται το πάθος του Νεαρού, τον νοιώθει και συντάσσεται μαζί του, μπροστά στον άμεσο και αιφνίδιο κίνδυνο να χάσει το ύψιστο αντικείμενο της επιθυμίας του, την Νεαρή αγαπημένη του, από έναν πολύ μεγαλύτερό του Άνδρα.

Αφηγητής και Νεαρός ταυτίζονται, μάχονται με σκέψεις, μήπως αποτρέψουν ακόμα και με τη βία, την επερχόμενη συντριβή των πόθων τους πάνω στον κάβο της πραγματικότητας, όπου σε λίγο θα προσεγγίσει η βάρκα του Νεαρού ναύτη, μεταφέροντας, έναντι αμοιβής, στην απέναντι από το νησί ακτή τον ηλικιωμένο Γαμπρό, και Νύφη, την ίδια την αγαπημένη του.

Όμως το πάθος μετριάζεται και υποχωρεί, όταν υπακούει στη λογική τάξη.

Τότε ο γήινος Έρως  μεταμορφώνεται, και γίνεται Ήρωας ».

Ο Δ. Αβδελιώδης προτείνει με τις παραστάσεις του έναν ανανεωμένο και μοντέρνο τρόπο θεατρικής έκφρασης, που στηρίζεται στη διαύγεια και τη σαφήνεια του νοήματος, χωρίς στοιχεία πειραματισμού.

Η παρακολούθηση της παράστασης γίνεται μια βιωματική εμπειρία για όλους τους θεατές , ανεξαρτήτως ηλικίας ή παιδείας.

Αριστουργήματα της λογοτεχνίας μεταλλάσσονται σε ένα λαϊκό λυρικό θέατρο, που παρά την ιδιότυπη γλώσσα των, γίνονται απόλυτα κατανοητά και απευθύνονται στο ευρύ κοινό, μέσα από παραστάσεις που έχουν υμνηθεί από κριτικούς και κοινό, και θεωρούνται μαθήματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας και θεατρικής διασκευής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία , επεξεργασία δραματουργίας: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει: Θεμιστοκλής Καρποδίνης  

Μουσική: Debussy, La mer

Έναρξη: 21.00

Είσοδος: 12 ευρώ (ταμείο)

             10 ευρώ (προπώληση, φοιητικό, άνω των 65)

             5 ευρώ (ανεργίας - ατέλεια) 

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)

     

 

Μήνυμα στα Νερά

αντάμωμα μουσικής και λόγου

Τι σχέση  μπορεί να κάνει ένας λόγος με μια μουσική, όταν συναπαντηθούν;  Μπορεί να συναντηθεί το αίσθημα που αποπνέει μια μουσική σύνθεση με το νόημα μια λέξης, ενός ποιητικού κειμένου, ενός στοχασμού; Μπορεί να φωτίσει η μουσική το νόημα του λόγου και το αντίθετο;  Μπορεί η Σονάτα του Σεληνόφωτος να συντροφευτεί από την ποίηση του Ρίλκε; Ή  πώς μπορεί μία «Ελεγεία του Ντουίνο» να συνομιλήσει με την “Tristesse” του Σοπέν;
Τα ερωτήματα αυτά φυσικά δεν περιμένουν απάντηση. Προσδοκούν ακρόαση και αναστοχασμό…  Σε ένα ταξίδι μέσα από  τα πλήκτρα του πιάνου ο πιανίστας Δημήτρης Καραμανώλης  θα ερμηνεύσει έργα των ScarlattiBeethoven,Mendelssohn, και Chopin, ενώ η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου θα χαντρώνει μέσα στις μουσικές ανάσες νησίδες με μικρά διαμάντια από ποιήματα και στοχασμούς του Ράινερ Μαρία Ρίλκε. Ελάτε να συνταξιδέψουμε…
Στις 22 του Γενάρη 2017  στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι.
έναρξη: 20.30
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

     

 

Μια βραδιά μαγική προβλέπεται τη Δευτέρα το βράδυ, στις 23 Ιανουαρίου. Η Γιοβάννα έρχεται στο Ιδιόμελο με μουσική και ποίηση, για να μοιραστεί τραγούδια της αγαπημένα, τραγουδισμένα με το μοναδικό της τρόπο, και ποιήματα της από το πλούσιο ποιητικό της έργο. Στο πιάνο την συντροφεύει ο Χρήστος Κουμούσης, ενώ ποιήματά της θα διαβάσει η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου , Μαρούσι, κοντα στον ΗΣΑΠ.

Κι ένα μικρό βιογραφικό για την πολυδιαστατη καλλιτεχνική της προσωπικότητα:

ΓΙΟΒΑΝΝΑ

Η Ιωάννα Φάσσου Καλπαξή (Γιοβάννα) γεννήθηκε στην Αμαλιάδα της Πελοποννήσου και κατάγεται απο το Σοποτό Καλαβρύτων. Πατέρας της ο διακεκριμένος ζωγράφος Κώστας Φάσσος. Από μικρό παιδί τραγουδούσε. Στα τα οχτώ της χρόνια μπήκε στη σπουδή της μουσικής. ( Παιδικές χορωδίες, πιάνο, μπαλέτο κ.λ.π. ) Στα δεκατέσσερά της άρχισε σπουδές όπερας, στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε με άριστα και βραβείο. Παράλληλα, απο χόμπυ, άρχισε και εκπομπές ελαφρού τραγουδιού στο τότε ΕΙΡ. Τελικά την κέρδισε οριστικά στο έντεχνο ελαφρό τραγούδι. Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους γνωστούς έλληνες συνθέτες της τότε ελαφράς μουσικής. Τον Μίκη Θεοδωράκη σε συναυλίες και την πρώτη εκτέλεση σε δίσκο του : «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» και της «Μυρτιάς» σε ενοσχήστρωση του Μάνου Χατζηδάκι, όπως και με τον Σταύρο Ξαρχάκο στην πρώτη εκτέλεση σε δίσκο του τραγουδιού του: «Χόρεψαν τ’ άσπρα πουλιά» καθώς και σε πολλά τραγούδια του Σπήλιου Μεντή. Έλαβε μέρος σε όλα τα ελληνικά φεστιβάλ αποσπώντας κάθε φορά βραβείο, δίσκους και εμφανίσεις, ενώ ο δρόμος για μια διεθνή καριέρα, είχε κιόλας ανοίξει. Μετά το πρώτο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ της Πολωνίας με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα σε στίχους Κώστα Κινδύνη: «Τι κρίμα», προσκλήθηκε τρεις φορές στη Σοβιετική ένωση, όπου και έδωσε με τεράστια επιτυχία πάνω από εκατόν πενήντα συναυλίες συνοδεία μιας από τις συμφωνικές ορχήστρες ελαφράς μουσικής της Μόσχας.

Στις χώρες της Σοβιετίας, έγινε είδωλο: Χιλιάδες θεατές κάθε βράδυ στα κοντσέρτα της, απευθείας μετάδοση τους από τα τηλεοπτικά δίκτυα, δίσκοι που κυκλοφόρησαν κατά εκατομμύρια, εκδηλώσεις προς τιμήν της ενώ στη Γεωργία [ Δώδεκα χιλιάδες άτομα σε κάθε συναυλία της], πολλοί νέοι γονείς, βάφτιζαν τα κορίτσια τους με το όνομά της. 

Για δυο χρόνια συνεργάστηκε με το ραδιοφωνικό σταθμό Γενεύης, τον οποίο και εκπροσωπούσε σε συναυλίες στην Ευρώπη με τον τίτλο Musique aux Ghamps Elysees. Τότε ήταν που της δόθηκε η ευκαιρία, κατόπιν διαγωνισμού, και εκπροσώπησε [1965] την Ελβετία στο Grand Prix της Eurovision. Εκανε πολλούς δίσκους στη Γερμανία [ένας δίσκος της ξεπέρασε τις 500.000 όπου και υπήρξε και fun club δικό της], όπως και σε Γαλλία, Ιταλία και εκτός από την Ευρώπη, ταξίδεψε για εμφανίσεις από Ισραήλ, μέχρι και Βραζιλία.

Και κάποτε ο δρόμος της ζωής της άλλαξε. Μαθήτρια του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, [σύζυγος πια του δικηγόρου Δημήτρη Καλπαξή] ξεκίνησε τη πρώτη απόπειρά της στο χώρο του Λόγου, με την ποιητική συλλογή "Να προλάβω". (1976). Ακουλούθησαν οι συλλογές: " Θα σου μιλήσω" (1980) και "Ψηλαφίζοντας" (1982), όλες με θαυμάσιες κριτικές. 
[Πριν χρόνια ασχολήθηκε και με το στίχο. Ενας δίσκος « Ο δικός μου κόσμος» με δώδεκα δικά της τραγούδια -στίχοι μουσική- είδε το φως το 1981. 
Το 2008 εκδόθηκε από τον Κέδρο η ποιητική της συλλογή με τίτλο «Κατάσαρκα» η οποία κοσμείται με έργα του Ζωγράφου και Ακαδημαϊκού Δημήτρη Μυταρά.

Στις έξι Οκτωβρίου 2011, ταξίδεψε στη Γεωργία του Καυκάσου προσκεκλημένη της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και του Δημάρχου της Τιφλίδας, προκειμένου να τραγουδήσει στο μεγάλο γκαλά για την τριήμερη γιορτή της Πρωτεύουσας, και να αναγορευθεί σε επίσημη τελετή από το Δήμαρχο ως Επίτιμη Πολίτιδα της Τιφλίδας, παραδίδοντάς της το κλειδί της Πρωτεύουσας. Εκείνες τι μέρες ο Πατριάρχης Ηλίας ο Β΄ την κάλεσε στο Πατριαρχείο και της φόρεσε δαχτυλίδι στο χέρι.

Στις 17 Οκτωβρίου 2011, κυκλοφόρησε το δέκατο όγδοο βιβλίο της και δέκατο μυθιστόρημα της: «Ένα καράβι στο μπαλκόνι μας» από τις εκδόσεις Κέδρος. Μυθιστόρημα που ξετυλίγεται κοινωνικά και ιστορικά, από το τέλος της πρώτης δεκαετίας του περασμένου αιώνα μέχρι και την βραδιά της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου 1014 κυκλοφόρησε το ενδέκατο μυθιστόρημά της και δέκατο ένατο βιβλίο της «Ο κόμπος.», εκδόσεις Άγκυρα. Και παράλληλα, αυστηρά επιλεκτικά, ξαναγύρισε στο τραγούδι με ρεσιτάλ συνοδεία πιάνου, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. [4 – 12 – 2014], στο Aγγέλων Βήμα κ.α. Παρουσίαση του βιβλίου της «ο Κόμπος», και ρεσιτάλ ταυτόχρονα θα δώσει στο Atheneum, στις 18 Μαρτίου 2015.
Παράλληλα την ίδια saison, ανεβάστηκε στο θέατρο «Παραμυθία», ο μονόλογός της «Γενέθλια» ερμηνευμένος από την ηθοποιό Άντα Χρηστίδου.

Εικοστός τίτλος της η ποιητική συλλογή «Άχρονος καιρός», εκδόσεις Κέδρος.

       

   

Après un rêve...

Τρεις τραγουδιστές κι ένα πιάνο… Σας περιμένουμε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο σε  μια μουσική διαδρομή από την όπερα στο μιούζικαλ.

Η Σίσσυ Κοτσώνη (υψίφωνος), η  Άντα Κωστούρου (υψίφωνος) κι ο Αλέξανδρος Βαλαβάνης (τενόρος) θα τραγουδήσουν Bellini, Rossini, Delibes, Fauré, Mozart, Schubert, Puccini, Massenet, De Curtis, Bernstein. Στο πιάνο συνοδεύει η Δήμητρα Κακάκη.

Έναρξη:  21.00

Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου,  Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ

πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Την Κυριακή 29/01/17 οι ΛΑΤΕΡΝΑtive επανέρχονται στο Ιδιόμελο με ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη Μαρία Δημητριάδη. Υπέροχα τραγούδια όπου η ερμηνεία της Μαρίας τα έφερε κοντά μας χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και όχι μόνο. Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος, Μαρκόπουλος και Μαμαγκάκης, ορισμένοι από τους κορυφαίους συνθέτες που της εμπιστεύτηκαν τα αριστουργήματά τους, σε στίχους κορυφαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Κώστας Βάρναλης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Φώντας Λάδης και πολλοί άλλοι.


-------------------------------


Ο Στέλιος Μυλόβας, ο Γιώργος Αναστασόπουλος και ο Nino Kitani, είναι οι ΛΑΤΕΡΝΑtive. Ένα σχήμα που παίζει έντεχνη Ελληνική μουσική και όχι μόνο, με τον χαρακτηριστικό ήχο των πνευστών του Nino Kitani ο οποίος συμπράττει στο σχήμα κουβαλώντας την τεράστια εμπειρία του από τις συμμετοχές του σε μεγάλες ορχήστρες, χρωματίζοντας τα πολύ όμορφα τραγούδια που έχουν επιλεγεί, με το σαξόφωνο, το κλαρίνο, το φλάουτο, τις φυσαρμόνικες και τις φλογέρες του. Ο πιανίστας Γιώργος Αναστασόπουλος, καθηγητής πιάνου, με θητεία σε πολλές ορχήστρες ως ερμηνευτής και ενορχηστρωτής και τέλος ο τραγουδιστής Στέλιος Μυλόβας ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας ΙΩΝΙΑ, με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, περνώντας με μεγάλη ευκολία από τα παραδοσιακά στα πιο σύγχρονα, έντεχνα ακούσματα, καταφέρνουν να δώσουν ιδιαίτερες και εξαιρετικές ερμηνείες στα τραγούδια τους.

Ιδιαίτερα σε αυτό το αφιέρωμα με τα τραγούδια της Μαρίας Δημητριάδη οι Λατερναtive δίνουν μια άλλη διάσταση βάζοντας στις ερμηνείες τους τα δικά τους βιώματα, αξιοποιώντας την δυναμική του σχήματος.

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Έναρξη: 21.00

Είσοδος 10 ευρώ (με κρασί)

πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869 - www.idiomelon.gr

   

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το  Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ   Δήμος Αβδελιώδης

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει την τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι» στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» για δυο παραστάσεις στις 17 και στις 28 Δεκεμβρίου στις 21.00

Με τα δυο αυτά διηγήματα παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος της τριλογίας - αφιερώματος του Δ. Αβδελιώδη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μετά  την παρουσίαση του πρώτου μέρους, που ξεκίνησε  με τα διηγήματα “ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ - ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ” έχοντας σαν θεματική, την αντίστιξη μεταξύ του ουράνιου και του γήινου έρωτα.

Στη νέα παράσταση  η αντίστιξη είναι μεταξύ δύο στιγμών, μέσα στην αμετάκλητη ροή του χρόνου·  τη στιγμή της απώλειας της ζωής και τη στιγμή του θριάμβου της ζωής.                               

Η εξωτερική εικόνα των δυο διηγημάτων δίνει τη βεβαιότητα πεζογραφημάτων, όμως η θεατρική, φωνητική τους αναπαράσταση αποκαλύπτει δυο αμιγή ποιητικά, έμμετρα έργα σπάνιας σύλληψης.

«Στο “Μυρολόγι της Φώκιας’’(*), ο Παπαδιαμάντης ενορχηστρώνει μια συμφωνία από ήχους και εικόνες θαμβωτικής ομορφιάς, που εναλλάσσονται με πένθιμα, κατασταλαγμένα μοτίβα της μνήμης από τις απώλειες του θανάτου.

Μέσα σ’ αυτήν την σπαρακτική, αλλά παγιωμένη αρμονία του ηλιοβασιλέματος έρχεται αθόρυβη αλλά επελαύνουσα η Νύχτα. Όλα τα πράγματα, όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σ’ αυτό το φυσικό πλαίσιο, καθώς κι όλα τα έμψυχα όντα, έχουν τακτοποιημένη τη σχέση τους με το χώρο και με το χρόνο.

Μόνο ένα εννιάχρονο κορίτσι,-που έρχεται με λαχτάρα να βρει τη γιαγιά της πλάι στη θάλασσα που πλένει ρούχα-, παρασυρμένο και συγκεντρωμένο στην μουσική του αυλού ενός βοσκού,  χάνοντας την αίσθηση του χρόνου, ταράζεται αίφνης με την απότομη αίσθηση της αλλαγής από το φως στο σκοτάδι και ορμάει σ’ ένα μονοπάτι που διακρίνει μέσα στη νύκτα, γλιστρώντας έτσι από ψηλά μ’ ένα ‘μπλούμ’ μες στη θάλασσα και ‘χάνεται’ στο βυθό, ενώ οι άνθρωποι και όλα τα έμβια όντα εκεί τριγύρω συνεχίζουν ανυποψίαστα το σκοπό τους.

Ακολουθεί ‘’Το  Καμίνι’’ που είναι μια ευφρόσυνη, αντίστιξη στο ‘‘Μυρολόγι’’, ένας ύμνος στον οίστρο της ζωής· αυτό το καμίνι των επιθυμιών και του πάθους που πυροδοτεί και ταλανίζει ανθρώπους και πράγματα, άλλοτε με ευχάριστα και άλλοτε με δυσάρεστα έργα, που προκαλούν όμως εδώ τη συμπάθεια, ακόμα και το γέλιο, από τον βαθμό της άγνοιας και της αθωότητας, των μικρών ή των μεγάλων στην ηλικία, κυνηγών των δώρων της γης αλλά και αφελών καταστροφέων αυτών των δώρων, μέσα στον παράδεισο του πολύχρωμου Απρίλη,  ο οποίος σαν αυτονόητος και δεδομένος, δεν κάνει καθόλου ευλαβικούς αυτούς εδώ τους  υπνοβάτες που τον κατοικούν.   Όμως μια δεκαοχτάχρονη κοπέλα, έχοντας διατηρήσει ζωντανή τη θεική της πυξίδα, παρακάμπτει όλα τα ‘πρέπει’ και ‘δεν πρέπει’, και λούζεται μέσα στο άσπιλο, έκτατο, μοναδικό θαλάσσιο καμίνι της χαράς.» Δ.Α.

Ο Δ. Αβδελιώδης προτείνει με τις παραστάσεις του έναν ανανεωμένο και μοντέρνο τρόπο θεατρικής έκφρασης, που στηρίζεται στη διαύγεια και τη σαφήνεια του νοήματος, χωρίς στοιχεία πειραματισμού.

Η παρακολούθηση της παράστασης γίνεται μια βιωματική εμπειρία για όλους τους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας ή παιδείας.                                                                                        

Αριστουργήματα της λογοτεχνίας μεταλλάσσονται σε ένα λαϊκό λυρικό θέατρο, που παρά την ιδιότυπη γλώσσα των, γίνονται απόλυτα κατανοητά και απευθύνονται στο ευρύ κοινό, μέσα από παραστάσεις που έχουν υμνηθεί από κριτικούς και κοινό, και θεωρούνται μαθήματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας και θεατρικής διασκευής

 (*)Μυρολό(γ)ι το, θρηνητικόν άσμα αδόμενον παρά νεκρόν κατά την κηδείαν.                               Επίτομο Λεξικό Δ. Β Δημητράκου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ-

ΣΚΗΝΙΚΗ ΟΨΗ-                                                                                                        

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Αβδελιώδης

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Αλεξία Φωτιάδου

ΓΛΥΠΤΟ ΕΡΓΟ: Αριστείδης Πατσόγλου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Βαγγέλης Γιαννάκης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αθηνά Ζώτου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Γιάννης Κολόι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Ώρα Έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 50’

Πληροφορίες: 2106817042, 2108050869

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι) 
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση, φοιτητές, άτομα άνω των 65, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ 10,00 ευρώ. Ταμείο 12,00 ευρώ. Ανεργίας – Ατέλεια: 5 ευρώ.

 «anagnorisis» Αστ. Μη Κερδοσκοπική  

Εταιρεία Θεάτρου – Κινηματογράφου.   

     

Η Νίνα Παναγοπούλου εκθέτει έργα της στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης μουσικής παράστασης "Συναγερμός χτη Φάτνη". Βρέφη και παιδιά! 
Για ππερισσότερα σχετικά με την ζωγράφο και το έργο της: www.nina-panagopoulou.com
Η Νίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Πήρε μαθήματα σχεδίου στα εργαστήρια του Τίμου Μπατινάκη     και του Μιχάλη Βελούδιου. Είναι απόφοιτος Μεταπτυχιακού στις καλές τέχνες απο το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας University for the Creative Arts στο Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας. Έζησε στην Αγγλια και στην Ιρλανδία, οπου παρήγε καλλιτεχνικό έργο. Πολλά απο τα έργα της τα οποία δημιουργήθηκαν σε καλλιτεχνικα residencies περιλαμβάνουν τοπία της Ιρλανδιας. Παρολα αυτά το έργο της επικεντρώνεται
στη φιγούρα, μεγαλων διαστάσεων εργα, προσωπογραφίες με τεχνική ελαιογραφίας. Σπούδασε μουσική για 13 χρόνια, συμμετειχε σε χορωδίες, κλασσικο τραγουδι και πιάνο. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας (London, Faversham, Canterbury,στην Ιρλανδία ( Dublin, Galway, στην Ελλάδα και στην Βόρειο Ιρλανδία με την πρώτη της Ατομική Έκθεση στο Belfast/ Crescent Arts Centre/Dickon Hall Gallery. Εχει συμμετάσχει σε εργαστήρια Κεραμεικής Τέχνης στο Κέντρο Κεραμεικής Τέχνης στο Μαρούσι με καθηγητή τον Ν. Μπαμιατζόγλου. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην κατηγορία της Ζωγραφικής.
Ατομική Έκθεση: /2012 “The Memories of a Landscape”, Dickon Hall Gallery, Crescent Arts Centre, Belfast/Northern Ireland, Ομαδικές Εκθέσεις : /2015 “Galway Culture Night” Galway/ Ireland/2015 “Hungarian Festival” Dublin/ Ireland/2015 “Winter Arts Show”, Centre for Creative Practices, Dublin/Ireland/2014 SOL Art gallery,”Tough Terrain”, Painting Exhibition, Dublin/ Ireland/2014 BLOCK T Members Exhibition, Painting, worked
also as Curator and Organiser of the Exhibition of 30 Artists, Dublin/ Ireland /2014 “Love Letters” , Exhibition, Video Artwork, CFCP, Dublin/ Ireland/2013 “Signal Arts Centre”, Annual Exhibition, Bray, co Wicklow/Ireland/2013 “Galway Fringe Festival”, Loom Studios Exhibition, Dominican Hall, Galway/ Ireland/2013  “Pride Art Exhibition”, Dundalk County Museum, Dundalk/ Ireland/2013 “The Land of Celts”,exhibition of contemporary landscape painting, Cill Rialaig Art Centre, Kerry/Ireland/2013 “Migrant Artist in Ireland”, Centre for
the Creative Practices, Dublin/ Ireland/2012 “Dublin Mish Mash”, Back Loft, La Caterdral Studios, Dublin/ Ireland/2011 “Dream and Think Positive”, SG and Enigma Gallery, Athens/Greece/2011 “Parallax Art Fair”,  London/ UK/2010 “Canterbury Art Fair”, Faversham/ UK/2010 “Master of Arts Exhibition”, University for the  Creative Arts, Canterbury/UK /2009 “Herbert Gallery”, Canterbury/ UK ,Residency Awards:Cill Rialaig, 2013-2015/Tyrone Guthrie, 2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΟΣ

Η ΑΛΜΑΓΕΣΤΗ ΕΝΟΣ ΧΑΜΑΛΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΙΔΙΟΜΕΛΟ

“Εν αρχή ην ο Λόγος. Η γενεσιουργός αιτία, οι προφορικές και οι γραπτές πηγές, η μαθηματική αναλογία. Τομή όλων η φιλοσοφία, η ποίηση, η λαογραφία, η αστρονομία. Κοινός τόπος η ελληνική γλώσσα. Μήτρα ρυθμού και αρμονίας. Αναθυμιά των βράχων αυτού του τόπου.”  Β.Φ.

Λίγο πριν την αυγή του νέου χρόνου, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος, συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο των ζωντανών του εμφανίσεων, για πρώτη φορά σε ένα ξεχωριστό χώρο, το φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι του δικού του παραμυθένιου μουσικού κόσμου ( “Στις όχθες της αυγής” και “Αλμαγέστη ενός χαμάλη” ), βιώνει και μοιράζεται εικόνες και συναισθήματα, για το απλό και το γήινο.

Μαζί του η πάντα διαλεχτή μουσική του παρέα :

Βαγγέλης Βοττέας – βιολί

Ειρήνη Κωνσταντίνου - τραγούδι

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
έναρξη: 21.00
είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί
κρατήσεις: 210 6817042, 2108050869

 

«Ζεστές Ιστορίες για το Χειμώνα και τα Χριστούγεννα»

Μικροί και μεγάλοι,

ελάτε μαζί μας στο Ιδιόμελο, στις 7 του Γενάρη, σε ένα ταξίδι με ιστορίες και μουσικές.

Τέσσερα λαϊκά παραμύθια και μια νεότερη ιστορία

θα μας ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά, που το χιόνι είναι αφράτο και το κρύο τσουχτερό.

 Όμως μη φοβάστε, οι ιστορίες ζεσταίνουν την ψυχή!

Στο ταξίδι μας θα συναντήσουμε καλικάντζαρους,

 παγωμένα ποτάμια,

τη γρια-Μπεφάνα από την Ιταλία που μοιράζει δώρα στα παιδιά,

7 μητέρες και 6 κόρες θα μας φιλοξενήσουν κάπου στη Νορβηγία

και όταν φτάσουμε στη Σκωτία …θα βοηθήσουμε μια βασίλισσα

να απαλλαγεί από το κρύο που σκεπάζει την καρδιά της

και ολόκληρο το βασίλειό της.

Στο τέλος…

 κάπου προς την Μέση Ανατολή

θα συναντήσουμε και τον Νασρουντίν Χότζα,

 που καβαλάει το γαϊδούρι του ανάποδα

 και δίνει πάντα τις καλύτερες συμβουλές.

Μία παράσταση για όλη την οικογένεια!

Ένα προσεκτικά διαλεγμένο πρόγραμμα με ιστορίες και μουσικές που θα σας κάνουν να γελάσετε, να προβληματιστείτε, να συγκινηθείτε και κυρίως να νιώσετε την ζεστασιά που φέρνει στις καρδιές  η ζωντανή αφήγηση των παραμυθιών!

Σε αρμονία με το πνεύμα των Χριστουγέννων μαζευόμαστε όλοι μαζί να ακούσουμε τέσσερα λαϊκά παραμύθια και μία νεότερη ιστορία, που θα συνοδεύονται από όργανα όπως το βιολοντσέλο, το ακορντεόν, το ούτι και την πολίτικη λύρα. Οι μουσικές που θα ακούσουμε είναι διασκευασμένα τραγούδια από τις παραδόσεις των χωρών που προέρχονται τα παραμύθια.

 

Μέσα από τις ιστορίες, θα δούμε με την φαντασία μας εικόνες από μαγικούς τόπους και θα μάθουμε πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να συγχωρούμε και να βοηθούμε ο ένας τον άλλο, να αδράττουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας, να μπορούμε να δούμε τα πράγματα από πολλές οπτικές, και να μην ξεχνάμε να τιμούμε μέσα μας τις περασμένες γενιές.

Οδηγοί στο ταξίδι μας είναι η Έλλη Γιαννάκη, η Έλσα Κούντιγκ και ο Δημήτρης Κούρτης. Η Έλλη η Έλσα και ο Δημήτρης συνεργάζονται εδώ και κάποια χρόνια σχεδιάζοντας και υλοποιώντας παραστάσεις αφήγησης, γράφοντας παραμύθια και εμπλουτίζοντάς τα με μουσικές. Ή Έλλη και η Έλσα είναι αφηγήτριες και μουσικοπαιδαγωγοί με εμπειρία στην διδασκαλία και την εμψύχωση ομάδων (Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού, παιδική διαπολιτισμική χορωδία Polyphonica, συνεργασίες με ομάδες όπως η παιδική χορωδία Rosarte και το Caravan Project). O Δημήτρης είναι κοινωνιολόγος και μουσικός με μεγάλο πάθος για τις ιστορίες.

Τις ‘Ζεστές ιστορίες για το Χειμώνα και τα Χριστούγεννα’ αφηγείται η Έλλη Γιαννάκη ενώ στην μουσική συνοδεία είναι η Έλσα Κούντιγκ και ο Δημήτρης Κούρτης.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 50’ χωρίς διάλειμμα.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Έναρξη: 7.00

Είσοδος: 7 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις:  210 6817042, 2108050869

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, με το γενικό τίτλο «Η Μελωδία της Νοσταλγίας» θα δοθεί στο Ιδιόμελο η πρώτη  συναυλία της καινούργιας χρονιάς με υπέροχα έργα του Μάνο Χατζιδάκι. Η μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη θα ερμηνεύσει τον Ματωμένο Γάμο και μια επιλογή τραγουδιών από τη «Ρωμαϊκή Αγορά». Μαζί της η Αγγελική Χριστοδούλου στο φλάουτο και η συνθέτις Ελένη Μπελιμπασάκη στο πιάνο, η οποία έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας και την ευθύνη των ενορχηστρώσεων.

Έναρξη:  20.00
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κων/νου , Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

www.idiomelon.gr

   

{slider=Συναγερμός στη Φάτνη στις 18/12/16}

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ!»

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη γιορτή περιμένει στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» μικρούς και μεγάλους, με τραγούδια φωτεινά και ιστορίες των Χριστουγέννων

Η υψίφωνος Μαριμέλ Χρύση και η  μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη θα τραγουδήσουν με την πιανιστική  συνοδεία της Δήμητρας Κακάκη ύμνους των Χριστουγέννων ταξιδεύοντας μουσικά από τη μπαρόκ μουσική μέχρι τα spiritualsκαι τα δημοτικά κάλαντα, ενώ η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου θα αφηγηθεί παραμύθια της χαράς και της ανθρωπιάς.

Έναρξη: 19.30

Είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί ή χυμό  για τα παιδιά

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ

πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 2108050869

       

Το Σάββατο 10/12/16 ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» φιλοξενεί τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο στο τραγούδι και τον Παντελή Λεγάκη στο πιάνο. Μαζί  θα σας κρατήσουν συντροφιά σε μια παράσταση που προτείνει την επιστροφή στη μελωδία και στη γαλήνη της ψυχής που τόσο ανάγκη έχουμε στις μέρες μας.. Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έρχεται με καινούρια τραγούδια που προτείνουν ελπίδα και αισιοδοξία στις σημερινές δύσκολες εποχές που ζούμε, καθώς και παλιά αγαπημένα, μέσα από μία παράσταση όπου θα κυριαρχήσει ο πλούσιος ελληνικός στίχος.

Έναρξη: 21.00

Είσοδος: 10 ευρώ με κρασί

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ)

για πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

     

Την Κυριακή 11/12/16 οι ΛΑΤΕΡΝΑtiveέρχονται στο Ιδιόμελο…

Ο Στέλιος Μυλόβας, ο Γιώργος Αναστασόπουλος και ο Nino Kitani, είναι οι ΛΑΤΕΡΝΑtive. Ένα σχήμα που παίζει έντεχνη Ελληνική μουσική και όχι μόνο, με τον χαρακτηριστικό ήχο των πνευστών του Nino Kitani ο οποίος συμπράττει στο σχήμα κουβαλώντας την τεράστια εμπειρία του από τις συμμετοχές του σε μεγάλες ορχήστρες, χρωματίζοντας τα πολύ όμορφα τραγούδια που έχουν επιλέγεί,  με το σαξόφωνο, το κλαρίνο, το φλάουτο, τις φυσαρμόνικες και τις φλογέρες του. Ο πιανίστας Γιώργος Αναστασόπουλος, καθηγητής πιάνου, με θητεία σε πολλές ορχήστρες ως ερμηνευτής και ενορχηστρωτής και τέλος ο τραγουδιστής Στέλιος Μυλόβας ιδρυτικό μέλος της  ορχήστρας ΙΩΝΙΑ με συναυλίες, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, περνώντας με μεγάλη ευκολία από τα παραδοσιακά στα πιο σύγχρονα, έντεχνα ακούσματα, καταφέρνουν να δώσουν ιδιαίτερες και εξαιρετικές ερμηνείες  στα τραγούδια τους.

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Έναρξη: 21.00

Είσοδος 10 ευρώ (με κρασί)

πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

 

Lumini & Sombri”
 
Σονέτατου William Shakespeare καθώςκαιαποσπάσματααπό
τον ¨Κήπο με τις αυταπάτες» του Οδυσσέα Ελύτη θα εναλλάσσονται με μουσική 
των Antonio Vivaldi, Attilio Ariosti και Georg Ph. Telemann
στην μουσική εκδήλωση « Lumini & Sombri»
που θα δοθεί την 
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 
στις 20.30, 
στο «Ιδιόμελο», Ελ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κων/νου, στο Μαρούσι (κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου). 
 
Στην μαγευτική αυτή βραδιά θα συμπράξουν το σύνολο μπαρόκ «ORTENSIA» με τις 
Τίνα Ανδρικοπούλου, τραγούδι, 
Μαρία Κολέτου, φλάουτο με ράμφος,
FabiolaOjeda, μπαρόκ τσέλο, 
Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο 
διαβάζει η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.
 
Η είσοδος είναι 12 ευρώ, με κρασί.
Κρατήσεις θέσεων: 210 6817042

«25+1 τραγούδια για 51+1 χρόνια ζωής».

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η Καίτη Μάρακα θα γιορτάσει στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ τα πενήντα δύο της με «25+1 τραγούδια για 51+1 χρόνια ζωής».

            Θα τη συνοδέψει στο πιάνο και στο τραγούδι η αισθαντική Μαρία Βουτσαδάκη.

Έναρξη: 8.30 μ.μ.,

Είσοδος:  10 ευρώ με κρασί

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Μαρούσι, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου (πλησίον ΗΣΑΠ)

     

ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

ΜΕ ΤΟΛΥΡΙΚΟ  ENSEMBLE”

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 το «Λυρικό Ensemble» έρχεται στο Iδιόμελο για μια ευφρόσυνη παράσταση γεμάτη μουσικές εκπλήξεις «στις διαδρομές του ελληνικού τραγουδιού», και όχι μόνο.  Ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας Μάνος Αβαράκης, που έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης,  παρουσιάζει, εκτός των άλλων, ανέκδοτα τραγούδια του πάνω σε ποίηση κορυφαίων Ελλήνων ποιητών.

Ερμηνεύουν:

Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικα, αυλοί, καλίμπα, πιάνο, φωνή

Αλίκη Ζωγράφου: τραγούδι, ακορντεόν

Ναταλία Κωτσανη: τραγούδι, πιάνο, ακορντεόν

Γεωργία Δεληγιαννοπούλου: τραγούδι, κιθάρα

Γιώργος Πίντζος: τραγούδι, κιθάρα, μπαγλαμάς

μαζί τους και ο Σταμάτης Βρεττός: φυσαρμόνικα

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο,  Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Έναρξη: 21.00

Είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί 

«Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας»

Την Παρασκευή 11/11/16, η Καλλιόπη Βασιλείου στο τραγούδι και την κρητική λύρα, η Ελένη Μπελιμπασάκη στο πιάνο και ο Ηφαιστείωνας Βαξεβανέρης στο τραγούδι και την κιθάρα παρουσιάζουν στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση και τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη με τον γενικό τίτλο: "Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας;"
Εϊσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Έναρξη: 21.30
Διεύθυνση: Χώρος Τ;eχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

www.idiomelon.gr

   

«Στο ψηλότερο πήγαινα βουνό της γης»

μια μουσική – ποιητική παράσταση βασισμένη στο έργο «Ο Πόλεμος» του Νικηφόρου Βρεττάκου

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» θα φιλοξενησει ΞΑΝΑ την παράσταση, «Στο ψηλότερο βουνό της γης», βασισμένη στο έργο «Ο Πόλεμος»  του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Έργα των Bach, Vivaldi, Purcell, Caldara, Καγιαλίκου, θα ερμηνεύσουν εξαίρετοι μουσικοί: η μέτζο σοπράνο Λίλιαν Τσατσαρώνη, ο βιολονίστας Διονύσης Βερβιτσιώτης και στο πιάνο η Δήμητρα Κακάκη

Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει  ο ηθοποιός Μανώλης Γιούργος, ο οποίος και θα διαβάσει το εμβληματικό ποίημα του Βρεττάκου.

Έναρξη: 21.00

Είσοδος 10 ευρώ (με κρασί)

Διεύθυνση:  Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (Διακόσια μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου.)

Πληροφορίες: http://idiomelo.blogspot.gr και www.idiomelon.gr

Κρατήσεις θέσεων:  210 68 17 042

     

«Πού θα πάει η βαλίτσα;»

μουσική παράσταση αλληλεγγύης για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι.

Η μουσική ομάδα «Αλληλέγγυες Νότες» σε συνεργασία με τον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών  Κ.Ε.Φ.Ι., σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση που ετοίμασε με τον γενικό τίτλο «Πού θα πάει η βαλίτσα;». Τραγούδια για ταξίδια, ξεριζωμούς ανταμώματα, σμίξιμο και χωρισμούς και με διαρκείς μετακινήσεις, σχηματίζουν μια παράσταση όπου κυριαρχεί το βάρος των αποσκευών, ή και η απουσία τους, στις κρίσιμες καμπές του βίου. Το ελληνικό τραγούδι, άλλωστε,  έχει τη δύναμη να τραγουδάει τις συμφορές και τις χαρές χωρίς να πληγώνει αλλά και χωρίς να επαίρεται… Είναι κομμάτι της ιστορίας μας, και της προσωπικής και της συλλογικής, και κουβαλάει τη μνήμη των βιωμάτων μας, πολλές φορές και τη δύναμη του μέλλοντός μας… Και μπορεί να μας θεραπεύει, έστω λίγο…

Οι «Αλληλέγγυες Νότες», ομάδα ερασιτεχνική, στην οποία όμως συμμετέχουν και  επαγγελματίες μουσικοί και τραγουδιστές, προσφέρει την παράσταση στο Κ.Ε.Φ.Ι., τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο του μαστού στις 15 Οκτωβρίου.  Και δεν είναι μόνο μια παράσταση, είναι συμπαράσταση…

Στις «Νότες» συμμετέχουν οι:

Θέμης Αδαμόπουλος, Λιάνα Ανδρεοπούλη, Γιώργος Βλάχος, Αρετή Βρυσανάκη, Γιούλη Γεωργοπούλου, Μανώλης Γιούργος, Βασίλης Γεωργιάδης, Πέτρος Δεληγιάννης, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Μαριέττα Δελώτη, Βίλλυ Κεραμά, Δημήτρης Κομβούτης, Ολυμπία Μπογδανοπούλου, Γκέλυ Παπαγεωργίου – Χρυσοσπάθη, Γιάννης Παπαθύμνιος, Πέτρος Πετρόπουλος, Γιώργος Πίντζος, Εριφύλη Σαββίδη, Νάσια Σταματάρα, Χρήστος Τσορβάς, Σταύρος Φατούρος

Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο 22 και Κυριακή 23/10/16

Έναρξη: 20.30

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά για τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.

τηλέφωνο επικοινωνίας – κρατήσεις: 210 6817042

Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

χρήσιμοι σύνδεσμοι:

για τις Αλληλέγγυες Νότες: http://allillegiesnotes.blogspot.gr/

για το Ιδιόμελο: www.idiomelon.gr

για το Κ.Ε.Φ.Ι.:  http://www.anticancerath.gr/

     

μια μουσική – ποιητική παράσταση βασισμένη στο έργο «Πόλεμος» του Νικηφόρου Βρεττάκου

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» εγκαινιάζει τη φετινή σαιζόν με μία φιλειρηνική παράσταση, αντίδοτο στη βία των καιρών, με αφορμή το έργο «Πόλεμος» του Νικηφόρου Βραττάκου. Έργα των Bach, Vivaldi, Purcell, Caldara, Καγιαλίκου, θα ερμηνεύσουν εξαίρετοι μουσικοί: η μέτζο σοπράνο Λίλιαν Τσατσαρώνη, ο βιολονίστας Διονύσης Βερβιτσιώτης και στο πιάνο η Δήμητρα Κακάκη.

Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο ηθοποιός Μανώλης Γιούργος, ο οποίος και θα διαβάσει το εμβληματικό ποίημα του Βρεττάκου.

Έναρξη: 21.00

Είσοδος 10 ευρώ (με κρασί)

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (Διακόσια μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου.)

Κρατήσεις θέσεων: 210 68 17 042

     


Κυριακή 2/10/16

"Στο ψηλότερο πήγαινα βουνό της γης"

Λίλιαν Τσατσαρώνη (τραγούδι), Διονύσης Βερβιτσιωτης (βιολί), Δήμητρα κακαήκη (πιάνο)

Το ποίημα "Ο Πόλεμος" του Νικηφόρου Βρεττάκου ανέγνωσε ο Μανώλης Γιούργος

"Στο ψηλότερο πήγαινα βουνό της γης"

Λίλιαν Τσατσαρώνη (τραγούδι), Διονύσης Βερβιτσιωτης (βιολί), Δήμητρα κακαήκη (πιάνο)

Το ποίημα "Ο Πόλεμος" του Νικηφόρου Βρεττάκου ανέγνωσε ο Μανώλης Γιούργος


Πέντε ιστορίες, πέντε δραματοποιημένα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, μπλέκονται στην παράσταση "Θαύματα και Νάματα"

Ένας γέρος 85 ίσως και 90 ετών βρίσκεται στα τελευταία του. Είναι παντρεμένος με μία γυναίκα 65 ετών που την φωνάζουν Σαραντανού, ίσως γιατί έχει το νου σαράντα γυναικών ή κατά άλλους , γιατί βάφτισε σαράντα βαφτιστικούς, Η κυρά Ρήνη ή Ελευθέραινα που διηγείται την ζωή της , σαν ήρθε η φοβερή χρονιά, που έφερε την κατοχή των Αγγλογάλλων και τη χολέρα που βάσταξε τρεις μήνες, κι έπαψε την ημέρα του Αγίου Φιλίππου. Στο έργο συναντάμε επίσης τη θεία Μολώτα, και τη Φωλιώ της Πέρδικας, και την Αφέντρα της Σταματηρίζενας, που πηγαίνανε στο Δασκαλειό.

Οι ηθοποιοί που ζωντανεύουν τους χαρακτήρες του Παπαδιαμάντη, προσπαθούν να αποδώσουν το βαρύ δρόμο από τη ζωή στη μετάνοια και μετά , στο Θαύμα του Πάσχα και την Ανάσταση.

Το Πάσχα χαρακτηρίζει το πέρασμα από την απώλεια του εαυτού μας και στην εκ νέου ανακάλυψη του, μέσα από την συγχώρεση.
Η ομάδα του Ιδιόμελου αποτελούνταν από τους ηθοποιούς Μανώλη Γιούργο, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Μαριέττα Δελώτη, Πίτσα Κάτσικα, Μάιρα Μεταξά, Γιάννη Παπαθύμνιο, Εριφύλη Σαββίδου και Μαίρη Σταγάκη.

Την επιμέλεια της παράστασης είχε ο Μανώλης Γιούργος.

Τα διηγήματα που αποτελούσαν το σώμα της παράστασης ήταν: "τα Τελευταία Του Γέρου", "η Τελευταία Βαπτιστική", "η Χολεριασμένη", "το Θαύμα της Καισαριανής" και "ο Αλιβάνιστος".


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης, ο Μαρουσιώτης ποιοτικός τραγουδοποιός μας, που τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει γνωστοί τραγουδιστές, παρουσίασε , με το συγκρότημά του, χωρίς μικρόφωνο, δικά του τραγούδια και τραγούδια άλλων σύγχρονων και παλαιότερων συνθετών.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου - με την εμψύχωση και τη συμμετοχή της δημιουργού του χώρου κ. Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου – έπαιξαν παραδοσιακή μουσική και τραγούδησαν γνωστά και άγνωστα σε μας μικρασιάτικα τραγούδια, κάνοντας παράλληλα μια μικρή περιήγηση στην ιστορία τους.


Έκθεση εικαστικών ειδών με εμπνευσμένα έργα Αγάπης εικαστικών δημιουργών για τη στήριξη του φιλοζωικού συλλόγου « ΦΡΟΝΤΙΖΩ»


Μια πολυθεματική, μουσικοθεατρική προσέγγιση, με αφορμή την έμμετρη διασκευή για παιδιά, του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, από την ποιήτρια Λίζα Κόντου, παρουσιάστηκε στον χώρο του Ιδιόμελου, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου.

Παιδιά και μεγάλοι ανακάλυψαν μαζί τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Μικρού Πρίγκιπα, με αφήγηση, μουσική, φωνή και σώμα και ψηλάφησαν την ιδέα του «εμείς», του «εγώ» και του «άλλου», στον παλμό της παραμυθιακής αλληγορίας. Για το βιβλίο της Λίζας Κόντου μίλησαν η φιλόλογος Χάρις Κόντου και ο διδάσκων καθηγητής στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Παν/μίου Αιγαίου Σωτήρης Ντάλης. Στο θεατρικό αναλόγιο διάβασαν η ηθοποιός Τένια Τζημέα και η Λίζα Κόντου. Τραγούδησε η Λίλιαν Τσατσαρώνη. Στο πιάνο η Δήμητρα Κακάκη. Ακούστηκαν τραγούδια του Γιώργου Καγιαλίκου και πολλών άλλων γνωστών συνθετών, καθώς και μουσική σύνθεση της Χάρις Κόντου. Συμμετείχαν και οι οικοδεσπότες του Ιδιόμελου, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου και Μανώλης Γιούργος.


Η σοπράνο Τζένη Δριβάλα, μία από τις πιο επιτυχημένες ερμηνεύτριες του ρόλου της «Κυρίας με τις Καμέλιες» στην όπερα, παρουσίασε σε δική της θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία το ομώνυμο αριστούργημα του Δουμά , με πρωταγωνιστές την ίδια και τον Νεκτάριο Παπαλεξίου ως «Αρμάνδο».

Μαζί τους οι ηθοποιοί Ειρήνη Αΐβαλιώτου, Μαίρη Σταγάκη, Γιάννης Παπαθύμνιος, Ανδρέας Παπαγιαννάκης , Βασίλης Ασημάκης, Νάγια Ναούμ, Αυγουστίνα Τόττη. Tον ρόλο της «Μαργαρίτας Γκωτιέ», εκτός από την Τζένη Δριβάλα, ερμήνευσε και η νεαρότατη και ταλαντούχος Βιβιάνα Γιαννούτσου.

Το σκηνικό ήταν του Γιάννη Παπαδάκη και η επιμέλεια των κοστουμιών του Dennis Krief ο οποίος μας μετέφερε το «άρωμα» της πατρίδας του, με την παριζιάνικη γοητεία του 1860...

Tη μουσική επένδυση και την εκτέλεση ανέλαβε ο Φίλιππος Μοδινός.

Αυτή η συγκινητική ερωτική ιστορία στα τέλη του 19ου αιώνα, ταιριάζει απόλυτα με τον σκηνικό χώρο που δημιουργεί η νεοκλασική βίλλα.

Οι χαρακτήρες, τα κίνητρα τους, οι καταστάσεις τις οποίες βιώνουν, έχουν πλήρη αναφορά στην σύγχρονη πραγματικότητα και ζωή. Είναι απολύτως διαχρονικοί.. «Ντυμένοι» με την κομψότητα και ιδιαίτερη αισθητική που προσφέρουν τα κοστούμια του τέλους του 19ου αιώνα. Μία συναρπαστική ερωτική ιστορία της Παριζιάνας εταίρας και του νεαρού φοιτητή, χωρίς να αποσπά την συγκέντρωση του θεατή από αυτήν, με τεχνάσματα και παρεμβολές.


SCRIPTA MANENT VERBA VOLENT

Αφιερωμένη στην Ποίηση της Αλίκης Καλομενοπούλου, με ομιλητές τον Αχιλλέα Σπυρόπουλο Και την Αίγλη Τσαρούχη . Στην Απαγγελία η Τένια Τζιμέα και στο τραγούδι η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.


Η Τζένη Δριβάλα, η γνωστή υψίφωνος, αλλά και ερμηνεύτρια ρόλων του κλασικού θεάτρου, μετά από αλλεπάλληλες σκηνοθεσίες στον χώρο της όπερας, σκηνοθέτησε για πρώτη φορά θεατρική παράσταση. Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Τσέχωφ, τον "Βυσσινόκηπο", ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1904 - που είναι και το έτος του θανάτου του συγγραφέα- δηλαδή ακριβώς πριν από 110 χρόνια.

Η γνωστή υψίφωνος έχει δηλώσει ιδιαίτερη αδυναμία στον Άντον Τσέχωφ, ήδη από τα χρόνια που φοιτούσε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μάλιστα, ο τότε καθηγητής της στην Δραματολογία, αείμνηστος Αλέξης Διαμαντόπουλος, διαβάζοντας μια εργασία - ανάλυση της για τον Τσέχωφ, παρατήρησε ότι "ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί με την δραματολογία πιο σοβαρά".

Η ιδέα αυτής της παραγωγής προέκυψε από την ύπαρξη του « Ιδιόμελου», που είναι ένας ιδιαίτερος Χώρος Τέχνης. Το « ΙΔΙΟΜΕΛΟ» στεγάζεται σε νεοκλασική οικία, άριστα διατηρημένη και ανακαινισμένη, της οποίας οι χώροι, εσωτερικοί και εξωτερικοί, λειτούργησαν σαν "φυσικό σκηνικό" για τις τέσσερις πράξεις του "Βυσσινόκηπου".

Με επικεφαλής την Τζένη Δριβάλα στον ρόλο της Λιουμπόβ Αντρέγεβνα, στους άλλους ρόλους εμφανίστηκσν οι:

Μαρία Κοντογούρη-Άννια, Ερμίνα Γεράρδη-Βάρια, Ελένη Μονιώδη-Ντουνιάσσα, Γιάννης Μπόγρης-Λοπάχιν, Ανδρέας Παπαγιαννάκης-Τροφίμωφ, Βασίλης Ασημάκης-Γκάγεφ, Αλέξανδρος Γάβαρης-Γιάσσα και ο Γαβριήλ Αντωνέλλος στον ρόλο του Φιρς.

Μετάφραση, διασκευή, επιμέλεια κοστουμιών: Τζένη Δριβάλα

Πιάνο: Γιώργος Σαλβάνος

Με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο .
Τραγούδι: Mατίνα Μιχαηλίδου
Τραγούδι- κιθάρα: Νίκος Ρογκάκος
Τραγούδι – Μπουζούκι: Άρης Σιγάλας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ελ. Βενιζέλου 17, Μαρούσι

2106817042

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 μ.μ. - 12:00 π.μ.

Ακολουθήστε μας

 

Γράψτε μία Κριτική