Πραγματοποιημένες Εκδηλώσεις

2018

Τη Δευτέρα 14/5/18, το βραδάκι στις 8.30, το Ιδιόμελο σας προσκαλεί με ελεύθερη είσοδο, σε μια αξιοσημείωτη ποιητική συνάντηση: η αγαπημένη Γιοβάννα έρχεται,  σαν συγγραφέας αυτή τη φορά, να παρουσιάσει απαγγέλλοντας η ίδια το τελευταίο ποιητικό της έργο «Όνειρο είδα», από τις εκδόσεις «Βακχικόν»: Στο ποίημα αυτό η Γιοβάννα πραγματεύεται με εξαιρετικά συμπυκνωμένο Λόγο την παγκόσμια Ιστορία, την ελληνική μοίρα και το όραμα του μέλλοντος. 

Με όσο όνειρο εμπεριέχει η  αλήθεια και με όση αλήθεια το όνειρο, η Γιοβάννα θα μας ταξιδέψει με τις δικές της οραματικές εικόνες. Μαζί της σε αυτό το ταξίδι η συνθέτις, πιανίστα και ερευνήτρια   Άννα Στερεοπούλου, θα ντύσει μουσικά την απαγγελία. Μετά την απαγγελία θα γίνει συζήτηση με το κοινό.

Δευτέρα 14/5/18

Έναρξη: 8.30

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ

     
 

"Η αγάπη του ποιητή"... μια μουσική βραδιά για φωνή και πιάνο. Ο μπασσοβαρύτονος Παντελής Κατσάμπας ερμηνεύει έργα Schumann, Schubert, Rachmaninoff, κ.α., με τη συνοδεια της Πέγκυς Βαλμά στο πιάνο.
INFO 
20/5/18 
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ με κρασί
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042

       

Η Έλενα Κοσμά παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Η Ποίηση που έγινε Τραγούδι»

Τη μελοποιημένη ποίηση των Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, Καμπανέλλη, Λειβαδίτη, Καββαδία, Ελευθερίου, Πολυδούρη, Τριπολίτη σε μουσικές των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Ανδριόπουλου, Κωχ θα παρουσιάσει στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο η Έλενα Κοσμά, το Σάββατο 12 Μαΐου στις 21:00.

Συντελεστές

Πιάνο – Τραγούδι: Έλενα Κοσμά 

Βιολοντσέλο: Σπύρος Χειμαριός

Κείμενα – Παρουσίαση: Βάνα Πεφάνη 

INFO

Η Έλενα Κοσμά στο Ιδιόμελο Χώρο Τέχνης 

Ημερομηνία: Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 

Ώρα έναρξης: 21.30 

Γενική είσοδος: 10€ 

Ιδιόμελο - Χώρος Τέχνης

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, 15122

(Διακόσια μέτρα από το σταθμό  ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου), τηλ.2106817042

       

  

 Δύο Αρχαίες Λύρες & Ένα Κόντραμπάσο 

Μία μοναδική συναυλία όπου ο γαλήνιος ήχος της λύρας συνηχεί με το ζεστό, ρυθμικό κοντραμπάσο.

Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου, συνθέτης και ερμηνεύτρια αρχαίας λύρας, προσκάλεσε την Νάνσυ Κλαμπάτσα να μελετήσουν και να δημιουργήσουν μαζί κομμάτια για δύο αρχαίες λύρες. Η μουσική που γεννήθηκε από αυτές τις συναντήσεις, παρουσιάζεται μαζί με τον δεξιοτέχνη κοντραμπασίστα Χρυσόστομο Μπουκάλη.

Οι δύο λύρες συνηχούν και άλλοτε δημιουργούν πολυρυθμικά μοτίβα ή μελωδίες σαντουριού, άλλοτε θυμίζουν πιάνο για 4 χέρια ή ούτι και κανονάκι. Το κοντραμπάσο τη μια υποστηρίζει ρυθμικά και την άλλη σιγομουρμουράει το βαθύφωνο τραγούδι του.

Στη βραδιά αυτή θα ακουστούν συνθέσεις, μελοποιήσεις αρχαίας ελληνικής ποίησης, επιλεγμένα μουσικά κομμάτια και αυτοσχεδιασμοί.

Όλα αυτά στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, που έχει τη χαρά να φιλοξενεί μια τέτοια σπάνια συνεύρεση!

Αλίκη Μαρκαντωνάτου, αρχαία λύρα- φωνή

Νάνσυ Κλαμπάτσα, αρχαία λύρα- φωνή

Χρυσόστομος Μπουκάλης, κόντραμπάσο

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Παρασκευή 4/5/18

Είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

       

Έχοντας ολοκληρώσει την τετραετή συνεργασία της με τον Σωκράτη Μάλαμα όπου κέρδισε τις εντυπώσεις ως ερμηνεύτρια, η Λαμπρινή μάς συστήνεται πλέον και ως δημιουργός, λίγο πρίν τη κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της άλμπουμ. Με την κλασσική της κιθάρα και το μεταλόφωνο της, πότε μας συγκινεί με την ευαισθησία της και πότε με τα κρουστά της, μας ξεσηκώνει. Παρέα με την εξαιρετική τσελίστρια Δέσποινα Σπανού, μας παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια, συμμετοχές της στη δισκογραφία, τραγούδια νέων δημιουργών με κοινές ανησυχίες, αλλά και διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών.Εκεί που η παιδικότητα συναντά τη θηλυκότητα, η εσωτερικότητα την ένταση, το όνειρο την πραγματικότητα, η δημιουργός και ερμηνεύτρια θα παίξει και θα τραγουδήσει, για να μας θυμήσει πως μόνο «η Αγάπη μένει»

Σάββατο 5/5/18

Χώρος Τέχνης  Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 κα ιΒασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ

Είσοδος: 10 ευρώ με κρασί

Έναρξη: 21.00

Πληροφορίες- κρατήσεις; 2106817042

     

Ο Τάκης Κωνστανακόπουλος έρχεται στο Ιδιόμελο με ανοιξιάτικη διάθεση για μια συναυλία, με εμβληματικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών αλλά τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας. Μαζί του η εξαιρετική Αλίκη Ζωγράφου. Στο πιάνο ο Παντελής Λεγάκης.

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί

Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042

       

Οι  «Μουσικές Αφηγήσεις» παρουσιάζουν το παραμύθι

από την Άπω Ανατολή, σε διασκευή του Κώστα Φωτεινού

« Του κόκορα τα πάθη»

Μια ιστορία που μας μαθαίνει πως η δύναμη γίνεται αδυναμία και η αδυναμία δύναμη.

Πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την ευτυχία και τι είναι σημαντικό, τελικά , στη ζωή μας;

Μια ιστορία για παιδιά από 5-105 χρονών.

Οι « Μουσικές Αφηγήσεις»  παρουσιάζουν παραμύθια τα τελευταία έξι χρόνια σε πολυχώρους, σχολεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Μουσική, πρωτότυπη ή διασκευασμένη, αποδίδεται από τον Γιάννη Ζαχαρέλλη, καθηγητή κιθάρας με πλούσια μουσική δράση   και η …

Αφήγηση,από την παιδαγωγό Αγγελίνα Λούκαρη με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. 

Τους ένωσε η αγάπη τους για τους μύθους και τα παραμύθια και συνεχίζουν ………!

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στις 12:00

Είσοδος 7 ευρώ

 στον  Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο,

Ελευθερίου  Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι(κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ)

Τηλ. 210 6817042

       

ΜΟΥΣΙΚΟ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Την Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018 ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν , σαν αναστοχασμό στην Εβδομάδα των Παθών , ένα μουσικό – λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, με βασικό άξονα το αριστουργηματικό μυθιστόρημά του  που αποτελεί ένα από τα πιο προφητικά κείμενα του μεγάλου Έλληνα, με ένα ανατριχιαστικά επίκαιρο για την εποχή μας θέμα.
Στον ιδιαίτερης αισθητικής χώρο του Ιδιόμελου, ο κόσμος του οικουμενικού μας συγγραφέα θα ξεδιπλωθεί, δραματικά επίκαιρος, μέσα από το μυθιστόρημα «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», αλλά και μέσα από άλλα κείμενά του, σε μια βραδιά γεμάτη λόγο και μουσική. Η εκλεκτή μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη, με την συνοδεία της Δήμητρας Κακάκη στο πιάνο, θα ερμηνεύσει έργα των Caccini, Vivaldi, Pergolesi, Bach, Mendelssohn, Fauré, Stradella και αμερικάνικα spirituals.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Νίκη Σταύρου , πνευματική δικαιούχος των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία και θα απαγγείλει αποσπάσματα από το έργο του.
«Άδικα, άδικα, Χριστέ μου, κοντεύουν δυο χιλιάδες χρόνια, κι ακόμα... ακόμα σε σταυρώνουν. Πότε θα γεννηθείς, Χριστέ μου, να μη σταυρωθείς πια, να ζεις μαζί μας αιώνια;» 
Μεγάλη Τετάρτη, 4/4/18
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στον ΗΣΑΠ
έναρξη: 21:00
είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί
πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

       

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
«Τι ΄ναι θεός, τι μη θεός και τι τ’ ανάμεσό τους;»
Γιώργος Σεφέρης
Μια θεματική μουσική βραδιά για φωνή και πιάνο, με άξονα τα Πάθη και την Ανάσταση, όπως αποτυπώνονται στους στίχους και τις μουσικές σπουδαίων ποιητών και συνθετών. Πάθη ανθρώπινα και θεϊκά, με κέντρο το ανθρώπινο βλέμμα απέναντι στη ζωή, το θάνατο, τη δικαιοσύνη και την αδικία. Λόγια και λαϊκά τραγούδια, προσευχές, θρήνοι και ύμνοι, που συνομιλούν με το Θεό, ή την απουσία του, και την ελπίδα της Ανάστασης. Στο τραγούδι η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου και στο πιάνο ο Τάσος Μπεκύρος.
Σάββατο 14 Απριλίου 2018
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ.
Είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί
Έναρξη: 21.00
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

 

«Μυρίζει ο Κόσμος Γιασεμί»

Η Βασιλική Παπαγεωργίου, που χρόνια τώρα ζει και δημιουργεί ανάμεσα στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, ερμηνεύτρια και στιχουργός του γνωστού συγκροτήματος “Βόσπορος”,  έρχεται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, για μια ξεχωριστή σύμπραξη.

Γνωστή από τις συνεργασίες της με Έλληνες και Τούρκους μουσικούς στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά κρατώντας το μαντολίνο της, συναντιέται στην Αθήνα με την παλιά της συνεργάτιδα κι εξαίρετη πιανίστα Βέρα Χατζηπαππά και τον διακεκριμένο κοντραμπασίστα Αντώνη Σκαμνάκη (Χαΐνηδες), σε μια περιπλάνηση νόστου στην Αθήνα των νεανικών μας χρόνων τότε που “Μύριζε ο κόσμος γιασεμί” στην “Πύλη τ’Ανδριανού”...

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα πιο ιδιαίτερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, μεσογειακά ηχοχρώματα από τις γειτονικές μας χώρες, ορόσημα αγαπημένα τραγούδια από το ρεμπέτικο και λαϊκό μας απόθεμα καθώς και νέες δημιουργίες των μελών του σχήματος.

Βασιλική Παπαγεωργίου: τραγούδι, μαντολίνο

Βέρα Χατζηπαππά: πιάνο

Αντώνης Σκαμνάκης: κοντραμπάσο

www.vassilikipapageorgiou.net

https://www.youtube.com/watch?v=3-5rVexpOnE

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στον ΗΣΑΠ

Έναρξη: 20.30

Είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

www.idiomelon.gr

 

«From passion to glory»
συναυλία θρησκευτικής κλασικής μουσικής
Την Παρασκευή 13/4/18, στον απόηχο της Εβδομάδας των Παθών, σε μια βραδιά αρμονίας και κατάνυξης, ο Θεοφάνης & η Μαρία Ροροπούλου, ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την κλασική και θρησκευτική μουσική, τραγουδά κλασικά «ορατόριο» κομμάτια που αντανακλούν την σύμπραξη του θείου με το ανθρώπινο και του κλασικού ύφους με το θρησκευτικό πνεύμα. Θα ερμηνεύσουν έργα Bach , Handel, Mozart, Pergolesi, Fauré και άλλων που το έργο τους είναι εμπνευσμένο από τα πάθη και την ανάσταση του Θεανθρώπου - εξού και ο τίτλος της βραδιάς «από Το Πάθος στην Δόξα». Στο πιάνο συνοδεύει ο καταξιωμένος πιανίστας Αλέξανδρος Μακρής. Στην αφήγηση ο νέος και πολλά υποσχόμενος μονωδός Πάνος Κατσούλης. Η συναυλία φιλοξενείται σε ένα όμορφο διατηρητέο κτήριο, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα εξαιρετικής ακουστικής και αισθητικής, με ιδιαίτερη πολιτισμική και ιστορική αξία.
Παρασκευή: 13/4/18
Έναρξη: 20.00
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869
MARIA DIMOVA ROROPULU

Η Μαρία Ντίμοβα γεννήθηκε στη Σιλίστρα της Βουλγαρίας. Από τα πρώτα παιδικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη μουσική σπουδάζοντας πιάνο, αργότερα θεωρία μουσικής και κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών της χρόνων συμμετέχοντας στο φωνητικό συγκρότημα «Jazz Quartet». Το 1995 ξεκίνησε τις σπουδές της στην τετραετούς φοίτησης Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογραφικής Τέχνης «Chrastio Sarafov» της Σόφιας, στο τμήμα μουσικοθεατρικών σπουδών. Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων, απέκτησε το πτυχίο Bachelor με βαθμό Άριστα. Το 2005 μετακομίζει στην Ελλάδα και το 2009 αποκτάει (υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου τενόρου Γιώργου Ζερβάνου και εν συνεχεία της σοπράνο Μάρθας Αράπη) το δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με Άριστα Παμψηφεί από το Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής του συνθέτη Σπύρου Μάζη, όπου και πλέον διδάσκει.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 
Από το 1997 εως και το 2003 παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές συμμετέχει στο γυναικείο χορωδιακό σύνολο «Te Deum Adoramus» και στην μικτή χορωδία «Κύριλλος & Μεθόδιος» ως βασικός χορωδός. Επίσης την ίδια περίοδο και για συνεχόμενες σεζόν εμφανίζεται στο «Opera Club» της Όπερας της Σόφιας, όπου ερμηνεύει σε μεγάλο αριθμό μουσικοθεατρικών παραστάσεων σημαντικά αποσπάσματα από τα μιούζικαλ του Αndrew Lloyd Webber Jesus Christ Superstar και Phantom Of The Opera. Από το 2000 εως το 2004 επιλέγεται από την εταιρεία “Alexandra Video” της Σόφιας για να ηχογραφήσει τη μεταγλώττιση στα Βουλγαρικά των τραγουδιών από ταινίες κινουμένων σχεδίων του Walt Disney ‘όπως “Ο βασιλιάς των λιονταριών”, “Τα ζώα της γης”, “Ηρακλής” κα.. Το 2002-2003 συμμετέχει σε πολυάριθμες παραστάσεις με τον τίτλο “All that musical” της Opera State House της Starra Zagora, όπου ερμηνεύει αποσπάσματα από τα μιούζικαλ “My fair lady”, “Cats”, “Jesus Christ Superstar” (M. Magdalena), “West Side Story” (Maria, Anita). Πριν μετακομίσει στην Αθήνα, το 2005 κυκλοφορεί 5 cd με παιδικά τραγούδια από τη δισκογραφική εταιρία «Baiko Kanev» . Το 2006 πλέον στην Αθήνα, συμμετέχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις της όπερας «Μέγας Αλέξανδρος» του συνθέτη και στιχουργού Ιωσήφ Μπενάκη με το δεκαμελές σχήμα «Τροβαδούροι της Χορωδίας Δωματίου Καλλιτεχνικού Ομίλου Αθηνών». Το 2009 επίσης συμμετέχει στα workshops της Όπερας «Αντιγόνη» η οποία και κάνει πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής το Μάρτιο του 2011(σύνθεση Θεόδωρου Στάθη, Διεύθυνση ορχήστρας Ραφαήλ Πυλαρινού, σκηνοθεσία Lee Breuer). Υπό τον ίδιο συνθέτη και με μαέστρο τον Peter Tiboris, συμμετέχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους στην όπερα «Opus Elgin» το Μάιο του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από τον Νοέμβριου 2012 και για δυο σεζόν συμμετέχει στο παιδικό μιούζικαλ του Oscar Wild “Ο Εγωιστής Γίγαντας» το οποίο ανεβαίνει στο music hall Casablanca υπο την διεύθυνση του Κου Νίκου Ξανθούλη. Επίσης την περίοδο 2011-2017 καλείται να τραγουδήσει με το σύζυγο της σε διεθνή συνέδρια σε Βουδαπέστη, San Antonio, και Βοστώνη. Έχει συμμετάσχει στο μουσικό acapella σχήμα «Eclipsis» του Μ. Λεγάκη και σε πολυάριθμες παραστάσεις του κωμικού θιάσου «Opera.κωμ». Περιοδεύει τακτικά σε ρεσιτάλ ανά την Ελλάδα.

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΡΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο τενόρος Φάνης Ρορόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική. Σπούδασε στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο του Northumbria στο Newcastle παίρνοντας το πτυχίο BA honors στον τομέα Fashion Design & Marketing. Παράλληλα συνέχισε και σπουδές φωνητικής, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή του στο μιούζικαλ “Godspel” το οποίο ανέβηκε στο Ealing Broadway (West End) του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2000. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές του πλάι στον διεθνή καταξιωμένο τενόρο κ. Γιώργο Ζερβάνο και εν συνεχεία με τη σοπράνο Κα Μάρθα Αράπη. Τον Ιούνιο 2011 παίρνει το δίπλωμα μονωδίας με την κα. Μυρσίνη Μαργαρίτη. Το 2007 συμμετέχει στην ηχογράφηση της όπερας Μ.Αλέξανδρος του Ι.Μπενάκη. Είναι μέλος του θιάσου κωμικής όπερας «Opera.κωμ», καθώς και του οκταμελούς acapella σύνολο «Eklipsis». Το Μάρτιο του 2011 ως έκτακτος συνεργάτης της Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. εμφανίστηκε στο Requiem του Fauré, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ιδρύματος Ωνάση, ενώ το Μάιο του ίδιου χρόνου συμμετείχε στην όπερα «Αντιγόνη» του κου Θ.Στάθη, η οποία ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής υπό την μουσική διεύθυνση του Ρ.Πυλαρινού και σκηνοθεσία Lee Breuer. Το Μάιο του 2012 αναλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Ελληνική Όπερα «Opus Elgin» που ανέβηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών υπο την διεύθυνση του Peter Tiboris. Από τις 18 Νοεμβρίου 2012 και για δύο σεζόν συμμετέχει στο παιδικό μιούζικαλ του Oscar Wild “Ο Εγωιστής Γίγαντας» το οποίο ανεβαίνει στο music hall Casablanka υπο την διεύθυνση του Κου Νίκου Ξανθούλη. Τον Μάιο 2013 συμμετέχει σε σεμινάριο υποκριτικής ‘συμμετοχικής Όπερας’ της Κάτιας Πάσχου και Νίνας Καλούτσα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη όπου παίρνει μέρος σε τρεις επιτυχημένες μιούζικαλ παραστάσεις. Από το 2007 έως και το 2017 καλείται να τραγουδήσει με τη σύζυγο του σε ορατόριο συναυλίες και συνέδρια σε Λονδίνο, Σόφια, Βουδαπέστη, San Antonio, και Βοστώνη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, όπου έκανε τα πρώτα μουσικά του βήματα στο Ωδείο Κερκύρας. Απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου, συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από όπου και πήρε το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο» στην τάξη της κ. Α. Παπαστεφάνου. Συνέχισε στην Ecole Normale de Musique de Paris στην τάξη της κ. Ν. Μιχαηλίδου καθώς και στο μεταδιπλωματικό τμήμα της στο κεντρικό Εθνικό Ωδείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα ρεπερτορίου με τους Andre Marchand, Vladimir Viardo, Χρήστο Παπαγεωργίου, Δόμνα Ευνουχίδου καθώς και κύκλους σεμιναρίων με άξονα τη μουσική του 20ου αιώνα με τη διακεκριμένη πιανίστα στη σύγχρονη μουσική Λορέντα Ράμου.
Έχει συμμετάσχει σε ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, συναυλίες, φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις ως συνοδός και σολίστ. Είναι καθηγητής πιάνου και συνοδός πιανίστας στο Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής, στο Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης και στη μουσική σχολή Ηριδανός. Έχει συνεργαστεί ως συνοδός με το φωνητικό σύνολο ECLISPIS, την χορωδία της ΕΡΤ και είναι μόνιμος συνοδός της χορωδίας Μελωδοί. Έχει μελετήσει ιδιαίτερα ρεπερτόριο χάλκινων πνευστών με συμμετοχή σε ρεσιτάλ , διπλωματικές και πτυχιακές εξετάσεις καθώς και στο εργαστήριο χάλκινων πνευστών της ΚΟΑ.
Από τον Μάρτιο του 2014 με την Ιωάννα-Μαρία Αβραάμ δημιουργούν το piano duo “Stage 2” με το οποίο έχουν βραβευτεί με ΄Β βραβείο επίδοσης στον διαγωνισμό Agimus Padova 2017 και έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , στο Ευγενίδειο Πλανητάριο ως καλεσμένοι της EPTA Hellas(European piano teachers association) και σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

       

Τραγούδια χωρίς λόγια


Μια συναυλία με άριες και τραγούδια των Βέρντι, Βάγκνερ,Μπραμς, Σούμπερτ, Γιαννίδη, Σαμάρα,Θεοδωράκη κ.α., σε μεταγραφή για βιολοντσέλο, το όργανο που πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλο το ηχόχρωμα της ανθρώπινης φωνής.
Ερμηνεύουν η τσελίστρια Αμαλία Γιαννοπούλου και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.
Σάββατο 24/3/18
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ.
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις: 2106817042
www.idiomelon.gr

Αμαλία Γιαννοπούλου 

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (τάξη Ελ. Παπασταύρου). Μετά το δίπλωμά της το 1995 με «άριστα παμψηφεί» στο ωδείο Φ. Νάκας (τάξη Δημ. Μαγκριώτη) μελέτησε με τον Δημ. Πάτρα στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε σε σεμινάρια βιολοντσέλου καθώς και σε σεμινάρια ορχήστρας στην Eλλάδα και στο εξωτερικό. Μόνιμο μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων από το 1995. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες μουσικής δωματίου με διάφορα σχήματα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Συμμετείχε σε συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Από το 1998 μέχρι το 2010 συνεργάστηκε με τη μίμο Isabelle Schweitzer σε παραστάσεις παντομίμας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως μουσικός εκτελεστής έχει εμφανιστεί με διάφορα θεατρικά σχήματα (Χοροθέατρο Μετ’ Εμποδίων, Θέατρο Τέχνης, Διπλούς Έρως, Θέατρο Τζένη Καρέζη, Contretemps Berlin Ensemble de Danse Baroque κ.ά.). Το καλοκαίρι του 2002 συμμετείχε σε περιοδεία της Hellenica Camerata στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Aμαρουσίου. 


Δημήτρης Γιάκας
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη της Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο πιάνο, στη μουσική δωματίου και στη μουσική προετοιμασία όπερας. Κατόπιν άρχισε να μελετά συνοδεία τραγουδιού πλάι στον Ντάλτον Μπόλντουιν. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού, καθώς και στην όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του μουσικού διευθυντού της Kent Nagano. Παράλληλα, εμφανίστηκε συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

   

«ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ»
Η συναυλία με τίτλο «Μουσικά βουτήματα» είναι ένα μουσικό ταξίδι δυο εξαίρετων μουσικών, της Ελληνίδας Σοφίας Μαυρογενίδου και της Πορτογαλέζας Ingrid Sotolarova, σε διάφορες χώρες και ηχοχρώματα του κόσμου, με αφετηρία τις χώρες τις Ευρώπης, ενδιάμεση στάση την Λατινική Αμερική και καταληκτικό προορισμό την Ελλάδα, με έργα της ίδιας της Σοφίας Μαυρογενίδου.
Θα παιχτούν έργα των: J. S. Bach, C. P. E. Bach, W. A. Mozart, A. Dvorak, E. Granados, M de Falla, C. Bolling, A. Piazzolla και Σ. Μαυρογενίδου.
Σάββατο: 31.3.2018 
ώρα: 20.30 
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, πλησίον ΗΣΑΠ
είσοδος 10 ευρώ (με κρασί)
πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050 869
Μαυρογενίδου Σοφία
Γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας. Η αγάπη και το πάθος της για τη μουσική την οδήγησε σε μουσικές σπουδές τις οποίες ολοκλήρωσε με την απόκτηση διπλώματος φλάουτου και πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μπρνο της Τσεχίας με την Božena Ruzickova. Στο Παρίσι σπούδασε φλάουτο και μουσική δωματίου με τον Christian Larde. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε μια μουσική πορεία η οποία περιλαμβάνει συναυλίες (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), ηχογραφήσεις, συνεργασίες με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου και ορχήστρες όπως «Καμεράτα», συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, «Capella Istropolitana» και διδασκαλία.
Συνέχισε και με άλλες σπουδές πάνω στη μουσικολογία και στη μπαρόκ μουσική, με την απόκτηση διπλώματος Flute traverso το 2006 από την Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής του Masaryk University. Έχει συμπράξει μουσικά με σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως Sylvio Gualda, Claudio Abbado, Miloš Štědroň, Alfio Antico, Μίκης Θεοδωράκης, Ιάννης Ξενάκης κ.α. Το 2013 απόκτησε δίπλωμα μονωδίας με την Ειρήνη Τσιρακίδου. Τρέφει μια ιδιαίτερη αδυναμία για τη μουσική μπαρόκ, τη μουσική της Μεσογείου και της Λατινικής Αμερικής. Τα τελευταία χρόνια συνθέτει κι ερμηνεύει δικά της τραγούδια. Είναι μία από τα ιδρυτικά μέλη των συγκροτημάτων «Απόδραση» , «Duo Arioso»(με τον κιθαρίστα Αριστείδη Χατζησταύρου), «Duo Sonelli» (με την τσεμπαλίστα Δέσποινα Χωματίδου), «Duo Insoma» (με την πιανίστα Ingrid Sotolarova) και έχει στο ενεργητικό της μια πλούσια δισκογραφία. (e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
Ingrid Sotolarova
Πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου, γεννημένη στο Μπρνο της Τσεχίας, ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 6 ετών. Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Τσεχίας σε ηλικία 11 ετών συνέβαλε σημαντικά στην επαγγελματική της πορεία στο χώρο της μουσικής. Σπούδασε Μουσική Ακαδημία του Μπρνο και έχει κερδίσει διάφορους σημαντικούς διαγωνισμούς της χώρας με πρώτα βραβεία και επαίνους. Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο και τη Μουσική Ακαδημία του Μπρνο, στο τμήμα του χορού. Από το 1992 ζει μόνιμα στο εξωτερικό, αρχικά στο Vigo της Ισπανίας και στη συνέχεια στο Guimaraes της Πορτογαλίας, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου σε μουσικά Πανεπιστήμια. Έχει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστ, έχει συμπράξει με πολλά σημαντικά σύνολα στην Πορτογαλία αλλά και στο εξωτερικό και είναι μέλος διαφόρων διεθνών επιτροπών διαγωνισμού πιάνου.

       

«VIOLA DA GAMBA LOOPS»
O Αντώνης Σκαμνάκης σε μυσταγωγικό κλίμα, παίζοντας Βιόλα ντα Γκάμπα (ένα μεσαιωνικό όργανο που γνωρίσαμε κάποτε στην ταινία «Όλα τα Πρωινά του Κόσμου'') θα παρουσιάσει το project : VIOLA DA GAMBA LOOPS'. Παρουσιάζει συνθέσεις του από το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και διασκευές κομματιών από τη Δυτική Αφρική, την Κρήτη και τη σύγχρονη μουσική καθώς και μεσαιωνικά κομμάτια από το ρεπερτόριο του οργάνου. Στο project VIOLA DA GAMBA LOOPS' επιχειρείται για πρώτη φορά η χρήση ενός οργάνου παλαιάς μουσικής (γκάμπα) να συνδυαστεί με τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία (loop machine) σε ένα ρεπερτόριο, πέρα από αυτό του οργάνου, Δυο βιόλες κι ένα loop-machine θα ενορχηστρώνουν το κάθε κομμάτι. 
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Σάββατο 1/4/18
Ώρα: 20.30
Είσοδος: 7 ευρώ
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042 – 210 8050869
www.idiomelon.gr
Διάρκεια προγράμματος 1 : 20''

Δυο λόγια για τον Αντώνη Σκαμνάκη
Ο Αντώνης Σκαμνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και παίζει κοντραμπάσο και βιόλα ντα γκάμπα. Διετέλεσε για 15 χρόνια μέλος του συγκροτήματος Χαϊνηδες και σήμερα ασχολείται κυρίως με τη σύνθεση μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ως κοντραμπασίστας έχει συνεργαστεί με πληθος άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων Συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα ''Αστροναύτες'' και την ομάδα μαριονετιστών ''Hop Signor''.

       

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Για δύο Σάββατα, στις 10 και στις 17 Μαρτίου 2018, η Κατερίνα Βλάχου, συνομιλώντας με το Πρόσωπο της Γυναίκας, στα πλαίσια της επετειακής «γιορτή της» που κοντοζυγώνει, θα αφηγηθεί 5 παραδοσιακές ιστορίες από την Ελλάδα και τους αδερφούς Γκριμ ως την Ιρλανδία και την Κίνα. Κοινό θέμα: η γενναιότητα και το θάρρος με γυναικείο πρόσωπο! Μαζί της συνδιαλέγεται μουσικά με το βιολί της η βιολονίστρια Μυρσίνη Ποντικοπούλου. 
Διάρκεια: 60 λεπτά
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στον ΗΣΑΠ.
Σάββατο 10 & 17 Μαρτίου 2018
Έναρξη: 20.00
Είσοδος: 7 ευρώ 
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

       

Το κορίτσι με το τριαντάφυλλο στην καρδιά
παραμύθια μαγικά, από τόπους μακρινούς

Μέσα στα δάση τα καταπράσινα κρύβονται λέει, νεράιδες! Κρύβονται δράκοι και ξωτικά! Και τους αρέσει λέει πολύ, με ξόρκια και με βοτάνια και μαγικά να παίζουν με τους ανθρώπους. Κάποιες φορές, μαγεύονται αναμετάξυ τους. Και τότε, μονάχα ένα κορίτσι. Ένα κορίτσι με καρδιά ανθισμένη μπορεί να λύσει τα μάγια!

Αφήγηση: Αγγελική Γκόγκου
Διάρκεια Παράστασης: 60΄
Απευθύνεται : Σε παιδιά από 6 έως 106 ετών
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
ώρα 12.00
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
είσοδος 5 ευρώ
πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

  Αγγελική Γκόγκου

Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει πιστοποίηση στην Σκηνοθεσία Θεάτρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο και συνεργάζεται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. 
Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα «Ερα Σ ΤΕΧΝΕς» ως σκηνοθέτιδα και ηθοποιός, ενώ ασχολείται με την συγγραφή θεατρικών κειμένων για παιδιά. 
Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Παράλληλα, ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και εφήβων και κατασκευάζει κούκλες για παραστάσεις κουκλοθεάτρου.
Στο παρελθόν, εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε παιδικές κατασκηνώσεις. Για αρκετά χρόνια, συντόνισε παιδικές θεατρικές ομάδες σε δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς ενώ, εργάστηκε και ως παιδαγωγός στις καλοκαιρινές και πασχαλινές δραστηριότητες (Camp) που οργάνωσε το Κέντρο Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. 
Έχει ασχοληθεί με τον χορό και το σωματικό θέατρο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, σεμινάρια αφήγησης με την Στέλλα Κασσιμάτη και τον Peter Chand, αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τον Θεόδωρο Στεφανόπουλο και τον Κωνσταντίνο Βαλάκα, καθώς και κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας με τον Χρήστο Αυτσίδη.

     

«Ένα φτερό από κάθε πουλί»

Παραμύθια των Βαλκάνιων Σεφαραδιτών

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 20:30

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Μαρούσι

Διάρκεια: 60΄

Είσοδος: 7 ευρώ

Σαν τα πουλιά σκόρπισαν στον κόσμο τα τέκνα του Ισραήλ. Σαν τα πουλιά έφτιαξαν νέες φωλιές και με τις φτερούγες τους σκέπασαν στοργικά μνήμες, όνειρα και ελπίδες.

Κι ήρθε ώρα που όλα τα πουλιά έπρεπε πάλι να συναχτούν και, για το χατίρι της όμορφης γυναίκας τού βασιλιά Σολομώντα, να αποχωριστεί το καθένα ένα του φτερό.

Ένα φτερό είναι το κάθε παραμύθι και μέσα στο καλάμι του φτερού κυλά το αίμα της ψυχής τού πρώτου μάστορα παραμυθά. Σαν φτερό πέταξε το παραμύθι μέχρι εμάς. Δώρο από παλιά, ξεκίνησε από την Εσπερία των Ιβήρων, έφτασε στα οθωμανικά Βαλκάνια, άνθισε μέσα σε κοινότητες σεφαραδίτικες και κατάφερε να κρατήσει ζωντανά τα κύτταρα της φυλής.

Ανάλαφρα ας πετάξει πάλι ανάμεσά μας και, όπως λένε, το παραμύθι

αν μ’ αλήθεια μάς γεμίσει, η ψυχή μας θα ηρεμήσει,

αν σαν ψέμα, όμως, μυρίσει, ο Θεός να μας βοηθήσει,

μα, αν γλυκά έχει μιλήσει, το ψωμάκι θα φτουρήσει!

Η παράσταση απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό.

Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου

Μουσική: Μαρία Κωνσταντή

Διάρκεια: 60 λεπτά

Είσοδος: 7 ευρώ

Πότε: Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 20:30

Πού: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Μαρούσι

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (πλησίον σταθμού Η.Σ.Α.Π.)

Κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

«Αηδονάκι λάλησε»
Αφήγηση παραμυθιών από την Ομάδα Αφήγησης Χείλια Λένε Παραμύθια
Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00π.μ. 
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι
Είσοδος: 7 ευρώ (5 ευρώ ανέργων, τριτέκνων, πολυτέκνων)
Διάρκεια: 60’
Η ομάδα αφήγησης "Χείλια...λένε παραμύθια" (Παγώνα Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή) καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις 12:00 π.μ., στον όμορφο και φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου) στο Μαρούσι, να ακούσουν πώς ένα «Αηδονάκι λάλησε» και να υποδεχτούν την άνοιξη με παραμύθια για τη φύση!
Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Άραγε θα τα καταφέρουν; Kαι τι παραμύθια θα του πουν; Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για έναν απερίσκεπτο βασιλιά, για έναν τολμηρό δρυοκολάπτη. Του λένε τραγούδια. Τι από όλα αυτά θα τον γιατρέψει τελικά;
Η παράσταση αφήγησης «Αηδονάκι λάλησε» βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, και είναι διανθισμένη με παραδοσιακά παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου και μελωδικά παραδοσιακά τραγούδια. Τα επιλεγμένα παραμύθια, με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικο τρόπο, μας μιλάνε για το σεβασμό απέναντι στη φύση, για τη σχέση του ανθρώπου μαζί της και για την αγαλλίαση και τη σοφία που άπλετα του προσφέρει. 
Τα παραμύθια διανθίζονται με μελωδικά τραγούδια που οι αφηγήτριες τραγουδούν a capella.
Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 105 χρόνων.
Διάρκεια αφήγησης: 60 λεπτά

Είσοδος: 7 ευρώ και 5 ευρώ (ανέργων, τριτέκνων, πολυτέκνων) 
Πότε: Κυριακή 4 Μαρτίου, ώρα 12:00π.μ. 
Πού: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι Κρατήσεις - Πληροφορίες: 210 681 7042,
http://idiomelo.blogspot.gr/p/blog-page.html 
www.idiomelon.gr
Πληροφορίες Ομάδας αφήγησης Χείλια Λένε Παραμύθια: 6982 382 666 
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Σελίδα στο FB: Χείλια Λένε Παραμύθια

Χείλια… λένε παραμύθια
Η ομάδα Χείλια… λένε παραμύθια δημιουργήθηκε από τρεις νέες αφηγήτριες που έχουν πολύ μεράκι και αγάπη για τα παραμύθια, τη ζωή και τους ανθρώπους! Πιστεύουν στη δύναμη τους και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε όσους τα ακούν. Έχουν αφηγηθεί παραμύθια σε φεστιβάλ, αίθουσες και χώρους πολιτισμού, μουσεία και σχολεία, και έχουν προσκληθεί να μιλήσουν και να αφηγηθούν παραμύθια σε αρκετές εκπομπές στο κρατικό και ιδιωτικό ραδιόφωνο. Ως αφηγήτριες ελπίζουν κι εύχονται να γίνονται το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση!

Λίγα λόγια για εμάς...
Πέγκυ Καραγιάννη
Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο, αυτό της χορεύτριας κλασσικού χορού.
Από μικρή συμμετέχει σε διάφορες ομάδες, χορευτικές και θεατρικές. Και έτσι ανακαλύπτει την Τέχνη των Τεχνών: το θέατρο, εκεί που υπάρχουν όλα. Σώμα - λόγος - βίωμα - εικαστικά - μουσική.
Τα βήματα της την οδηγούν στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και γίνεται ηθοποιός.
Αγαπά τις εικόνες και τις βάζει σε λέξεις, έτσι γράφει ποίηση.
Ένα άλλο όνειρο «θερινής νυκτός» με νερό και παιχνίδι την οδηγεί στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης. Της αποκαλύπτεται ένας άλλος κόσμος και μια νέα μεγάλη αγάπη. Γίνεται παραμυθού και λέει ιστορίες.
Όπου σταθεί, της αρέσει να λέει τις ιστορίες που έχει στο μυαλό της. 
Σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δρόμους, γειτονιές.
Ίσως κάποιο παραμύθι μια μέρα να την φέρει κοντά σας.
Βιργινία Κοκκίνου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. 
Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραμυθιού, όπως αυτό του Δήμου Περιστερίου το 2015, στο AthensArt στον Ωρωπό και στο Φεστιβάλ Παραμυθιού της Κύπρου, και συνεργάζεται με δήμους, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.

Καλλιόπη Λιαδή 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης και της πολιτιστικής διαχείρισης. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία αυτή ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο (2005 -2009) και η δημιουργία, εκεί, της Αίθουσας Τεχνών Καλλιόπη (2006 – 2013).
Το χειμώνα του 2012 παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου «Παρα-Μυθέομαι» με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, μπαίνοντας, έτσι, στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης. Τον Ιούνιο του 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα για την τέχνη της αφήγησης, και το 2017 το ετήσιο εργαστήρι «360 μοίρες» της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Φέτος ολοκληρώνει το εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών της Κατερίνας Βλάχου. Παράλληλα με την αφήγηση, συντονίζει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στο χώρο έκφρασης και παιχνιδοπλασίας «Αερικό». 
Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.

       

“Αχτίδα: ρωγμή στο σκοτάδι”
ΑΛΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (κλασική κιθάρα)
διαβάζει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, 8 μμ
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ “Ιδιόμελο”
(Ε. Βενιζέλου 17 & Β. Κων/νου, Μαρούσι - τηλ. 210 6817042)

Γενική είσοδος: 5 €

Μια συνάντηση Λόγου και Μουσικής γεμάτη ρωγμές φωτός… 
Στο πρώτο μέρος, έξι μουσικές και επτά ποιητικές παραλλαγές μιας Αχτίδας χρωματίζουν τις Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές του Χατζιδάκι.
Στο δεύτερο, μία λάμψη πίσω από τη δυσδιάκριτη Ρωγμή ενός Ονείρου, οδηγεί -μέσα από τρία Προανακρούσματα- στον εφιάλτη της Πτώσης του Οίκου των Άσερ, υπό τους καταιγιστικούς ήχους ενός ανορθόδοξου Βαλς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ μέρος: “Αχτίδα”
Ο. Ελύτη - Επτά Παραλλαγές πάνω σε μιαν Αχτίδα
N. Leclercq - Έξι Χρώματα
Μ. Χατζιδάκι - Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές (μεταγραφή για κιθάρα: Ά. Αναστόπουλος)

Β΄ μέρος: “Ρωγμή”
A. Barrios - Un Sueño en la Floresta
E. A. Poe - Η Πτώση του Οίκου των Άσερ (αποσπάσματα)
J. S. Bach - Πρελούδιο BWV 1007
H. Villa-Lobos - Πρελούδιο No 3
A. Carlevaro - Campo
N. Koshkin - Το Βαλς του Άσερ

Music for a while
Music for a while μας υπόσχονται στις 10 Φεβρουαρίου 2017 οι τραγουδίστριες Σίσσυ Κοτσώνη και Άντα Κωστούρου με τη συνοδεία στο πιάνο της Δήμητρας Κακάκη, κάνοντας μια μουσική διαδρομή που ξεκινά από την προκλασική περίοδο με τραγούδια και ντουέτα των Henry Purcell, G.F. Haendel, C.W. Gluck και B. Marcello, φτάνοντας στον W.A. Mozart, τον V. Bellini και τον G. Puccini, παρουσιάζοντας μερικές απ τις πιο όμορφες άριες και ντουέτα των πιο φημισμένων οπερατικών τους έργων, αλλά και λιγότερο ακουσμένων διαμαντιών τους, για να καταλήξουν στην ελληνική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)
ώρα: 20.30
είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

       

Τo Σάββατο 3/2/18 έρχεται στο Ιδιόμελο ο Βόσνιος κλασικός κιθαριστής Adnan Ahmedic με την ευχή να μοιραστεί μαζί μας την τέχνη του, καθώς η μουσική είναι μια πανανθρώπινη υπόθεση, χωρίς εθνικά σύνορα. Το μεγαλείο της είναι πως υπερβαίνει τις γλώσσες, ασθενείς ή ισχυρές. Με αυτή την πρόθεση και αυτό το όνειρο ο Adnan Ahmedic έρχεται να μοιραστούμε μαζί του μουσική, κιθαριστική δεξιοτεχνία και την κοινή λαλιά του μέλους. Το ιδιόμελο, εξ αρχής ένας "τόπος συνάντησης", επιβεβαιώνει λαμπρά με αυτή την συνεργασία το σκοπό της ύπαρξής του...

Το ρεπερτόρο της μουσικής βραδιάς θα είναι ένα πάντρεμα από κιθαριστικές διασκευές σε μουσικές από τον κινηματογράφο, λάτιν, ελληνική μουσική, αλλά και δημοφιλή κλασικά κομμάτια.

http://www.adnanahmedic.com/

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέελου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον Σταθμό του ΗΣΑΠ)

Είσοδος 10 ευρώ (με κρασί)

Έναρξη: 21.00

Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042

     

Aχ, ο έρωτας

Κι αν είναι ο έρωτας βαρύς, σεκλέτια κι αν ορίζει
τον πόνο αυτόν τον αψηφά, κανέναν δεν φοβίζει
κοντά του άντρες θέριεψαν, γυναίκες αντρωθήκαν
γιατί ειν γλυκός, είναι ζεστός, μέσα στις πίκρες θαυμαστός

Μάγισσες, πριγκίπισσες και μοναχές, μάγοι, ιππότες, χωρικοί, όλοι τους τόσο διαφορετικοί μα μπροστά στου έρωτα τη μανία μοιάζουν ίδιοι κι όμοιοι, θεριεύουν, ξεπερνούν τον εαυτό τους, υποκλίνονται στη μαγεία του για να κερδίσουν ή να χάσουν τα πάντα. Η αφηγήτρια Βιργινία Κοκκίνου και ο μουσικός Γιάννης Ανθόπουλος στήνουν ένα γαϊτανάκι ιστοριών και μουσικής για της αγάπης τις μαχαιριές, άλλοτε πονηρές κι άλλοτε πάλι θλιβερές. Περπατούν από τα βάθη της Ανατολής στην Ιταλία του Βοκάκιου και στο μακρινό Περού πλέκοντας περίτεχνα μουσικές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Κάτω Ιταλίας….
Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος
Στίχοι πρωτότυπων τραγουδιών: Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική πρωτότυπων τραγουδιών: Γιάννης Ανθόπουλος

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
ώρα 20.00
είσοδος 7 ευρώ
πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042
Διάρκεια: 65 λεπτά
Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες

   

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή σε μια άμεση και εκ του πλησίον επαφή με το κοινό, άλλοτε a cappella, άλλοτε και με τη συνοδεία πιάνου,κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες, έρχονται στη μικρή - αλλά εξαιρετικής ακουστικής - σκηνή του Ιδιόμελου να προσφέρουν μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.φωνητικής αρτιότητας και σκηνικής χάρης: "Voci dirette"!
Mια δυνατή μουσική παράσταση που κοινωνεί την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, το σπαραγμό του πορτογαλέζικου
fado και τη δωρικότητα των blues και των gospel της Αμερικής και φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου.
Οι αυθεντικές κι εκρηκτικές ερμηνείες των δύο μουσικών-performers αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα τραγούδια απ’όλο τον κόσμο καθώς και δικές τους συνθέσεις.

Σάββατο 27 και Κυριακή 28/1/18
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 12 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

ΕΛΕΝΗ & ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από 20 γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.
Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών καθώς και δικές τους συνθέσεις.
Έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου (cd «Ο Σαμάνος»), την Τατιάνα Λύγαρη ( στο μουσικό βαγόνι Orient express του θεάτρου Το Τρένο στο
Ρούφ, με τις μουσικές παραστάσεις «Μάγισσες στο Ρούφ» και «Οι κυρίες τραγουδούν και…μπλούζ»), Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Σπάθα (cd «Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή»), τον Μιχάλη Τζουγανάκη, τον Βασίλη Λέκκα, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Βασίλη Σκουλά, τους Rotting Christ κ.ά.
Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, όπως στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών στο Μιλάνο το 2015, σε χώρους ιδιαίτερης δυναμικής, όπως το θρυλικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, το International Mugham Center στο Μπακού, σε
αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία,
Νεπάλ κ.α.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
“To Be Safe”, 2013, Souel Productions
«Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή», 2009, Lyra-Legend
«Μελιτότροπο», 2002
Συμμετοχές:
«Η ποίηση στο ελληνικο τραγούδι - Μαρία Φαραντούρη», 2003, Legend
«Ευριπίδη Ιφιγενεια η εν Ταύροις - Γιώργος Καζαντζής», 2003, Polytropon / fm records
«Ο Σαμάνος» - Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Διονύσσης Σαββόπουλος, 2008,
Lyra
«Ποιά πάθη από τον έρωντα - Λουδοβίκος των Ανωγείων», 2008, Lyra
«Αυτά που ρωτάς - Ζωντανά στο Κύτταρο - Θανάσης Γκαϊφύλλιας», 2010, Lyra
«Θνητάριο - Δημήτρης Καρράς, Skull & Dawn», 2012
«... μόνο να ταξιδεύω - Βαγγέλης Τσακίρης», 2015
«Ηλίας Ανδριόπουλος / Μια διαδρομή από τα γράμματα στο Μακρυγιάννη στις
Ωδές του Ανδρέα Κάλβου. Από το μικρό θέατρο την Αρχαίας Επιδαύρου», 2013,
Polytropon
«ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ» - Rotting Christ, 2013, Season of mist
Συμμετοχή σε ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ:
2015, Οι επισκέπτες (μικρού μήκους), σκηνοθεσία Θοδωρής Παπαδουλάκης
(μουσική επένδυση)
2015, Massaw (teeser), Klystar Production (μουσική επένδυση)
2013, Σαν οίκτος – (Αnimation), σκηνοθεσία Αφροδίτη Μπιζούνη, illustration Χρήστος
Κούρτογλου indivisuals.net (παραγωγή & πρωτότυπη μουσική)
2007, Ελλειπτική τροχιά (μικρού μήκους), σκηνοθεσία Ιωάννης Πρωτονοτάριος
(πρωτότυπη μουσική επένδυση)

ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ
Η Ελένη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Παν/μίου Μακεδονίας και συγγραφέας του βιβλίου «Ευρωπαϊκή Aνωση και Τουρκία». Έχει σπουδές στο πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και μονωδία, βυζαντινή μουσική, τζαζ τραγούδι
και θεωρητικά, κλασικό και παραδοσιακό χορό. Σε πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε με το δημοτικό τραγούδι και σαν μαθήτρια διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας, με το Α΄ Βραβείο στο τραγούδι a cappella. Από το 2004 συνεργάζεται με το εργαστήριο έρευνας παραστατικών τεχνών Alma Kalma και την έρευνα πάνω στο θέατρο- performing και τη σωματοποίηση του τραγουδιού.

ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ
Η Σουζάνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών, κατεύθυνση Καθαρά Μαθηματικά, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με πέντε πρωτότυπες εργασίες στην Qλγεβρα. Έχει σπουδές στο πιάνο,κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και μονωδία, τζαζ- τραγούδι και θεωρητικά, κλασικό, παραδοσιακό και άφρο-τζαζ χορό. Από το 2004 συνεργάζεται με το εργαστήριο έρευνας παραστατικών τεχνών Alma Kalma και την έρευνα πάνω στο θέατρο- performing και τη σωματοποίηση του τραγουδιού.

Official Vougioukli Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/SouzanaEleni
Official Website: http://www.vougioukli.gr/
Official Facebook Fanpage: https://www.facebook.com/vougioukli/

Le Grand Tango

Tην Κυριακή 21/1/18 προβλέπεται στο Ιδιόμελο μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση δυο εξαιρετικών μουσικών, πάνω σε σταυροδρόμι διαπολιτισμικό: Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda και η Ελληνογαλλίδα ακορντεονίστα Ιώ Le Moller θα ερμηνεύσουν έργα Ευρωπαίων και Λατινοαμερικάνων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα, βασισμένα σε μουσικά θέματα της λαϊκής παράδοσης. Ένα μουσικό ταξίδι από τον Erik Satie και τον Astor Piazzola, μέχρι τους "Λαϊκούς Ρουμάνικους Χορούς" του Bela Bartok και τη "Χιλιανή Σουίτα" του νέου Χιλιανού συνθέτη Luis Saglie (γεν. 1976)
Χώρος Τέχνης Ἱδιόμελο", Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)
έναρξη:21.00
είσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)
πληροφορίες -κρατήσεις:210 6817042

Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda είναι μία πολύπλευρη καλλιτέχνης και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Άτλαντας (Η.Π.Α) Ήταν μαθήτρια του Καθηγητή Marcio Carneiro στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold (Γερμανια) και είναι απόφοιτος του Μουσικού Πανεπιστημίου Muenster, όπου εργάστηκε ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto καθώς και στο Julius Stern Institut στο Βερολίνο. Έχει παρακολουθήσει "Master Class" με τους καθηγητές Anatoly Krastev, Maria Kliegel, Collin Carr, Antonio Meneses και Jaap ter Linden.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Columbus (GA) και στην Γερμανία της Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Muenster. Επίσης έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Bielefeld.
Η Fabiola έχει λάβει 1ο βραβείο για νέους καλλιτέχνες στον διαγωνισμό βιολοντσέλου της κοινότητας στην Ατλάντα και βραβεύτηκε επίσης από τον "Yehudi Menuhi Live Music Now" στην Γερμανία.
Από το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως πρώτο τσέλο της Παιδική Σκηνής. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής καθώς και με τους έλληνες συνθέτες Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Κυπουργός, Γιώργος Κουρουπός και Θεόδωρος Αντωνίου.
H Fabiola διδάσκει στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

H Ιώ Le Moller είναι ακορντεονίστρια ελληνο-γαλλικής καταγωγής, γεννημένη το 1985 στο Λουξεμβούργο με βάση την Αθήνα. Ξεκινάει τη σπουδή του κλασικού ακορντεόν στο κρατικό ωδείο του Λουξεμβούργο υπό την εποπτεία του Maurizio Spiridigliozzi. Το 2010 ολοκληρώνει το προπτυχιακό στην Folkwang Hochschule στο Έσσεν (Γερμανία) στο τμήμα της Mie Miki, κατά τη διάρκεια του οποίου μελετάει την κλασική μουσική σε θεωρητική και πρακτική βάση, ενώ ταυτόχρονα εξετάζει ποικίλες μεθόδους διδασκαλίας του ακορντεόν. Το 2012 πραγματοποιεί το Master of Arts στην Royal Academy of Music του Λονδίνου, με τον Owen Murray, όπου λαμβάνει εκπαίδευση ως επαγγελματίας σολίστρια. Η εκτέλεση και ερμηνεία της ακονίζεται μέσα από ξεχωριστές εμφανίσεις στην Ευρώπη (Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Πράγα, Λουξεμβούργο, Ελλάδα) όπου δίνει μέχρι σήμερα ρεσιτάλ όπως και συναυλίες με σχήματα μουσικής δωματίου και ορχήστρες. Πραγματοποιεί επίσης εμφανίσεις σόλο ή με μικρά μουσικά σχήματα σε πρεσβείες και ιδιωτικές εκδηλώσεις, με ένα διευρυμένο μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει -πέρα από κλασικό και σύγχρονορεπερτόριο- διασκευές παραδοσιακών κομματιών από τα ρεμπέτικα, τα fados, τα τραγούδια κάτω Ιταλίας κ.α. Επιπλέον, από το 2012, η Ιώ συνεργάζεται με ομάδες χορευτών, επιλέγοντας παραγωγές στις οποίες ο μουσικός έχει ενεργή παρουσία επί σκηνής, όχι μόνο ως προς τη μουσική ερμηνεία αλλά και ως περφόρμερ. Με την Rhiannon Morgan ιδρύουν την ομάδα So Company και κάνουν παραστάσεις στο Λονδίνο, στο Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα. Ακολουθούν συνεργασίες με την ομάδα χορού Die Wolke Art Group με πολλαπλές εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Η μουσική και προσωπική της εξερεύνηση επιχειρείται επίσης μέσα από τη διδασκαλία του ακορντεόν σε παιδιά και ενήληκες· παραμένει δραστήρια, περίεργη, αναζητά αυτό που θα δραστηριοποιήσει τους μαθητές της να εμπιστευτούν την προσωπική τους πορεία, αυτό που ταυτόχρονα θα προκαλέσει και θα τροποποιήσει τη δική της ερμηνευτική προοπτική.

     

Δον Κιχώτης (ΜΙΓΚΟΥΕΛ ΝΤΕ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ)

Ο φτωχός άρχοντας Αλόνσο Κιχάδα πιστεύει πως είναι ιππότης, έχοντας διαβάσει πολλά ιπποτικά μυθιστορήματα. Έτσι η φαντασία του γίνεται πραγματικότητα. Ζει τη δική του ζωή μέσα από ιππότες, μάγους και γίγαντες. Αλλάζει τ΄ όνομά του σε Δον Κιχώτη και μαζί με το κοκαλιάρικο άλογό του Ροσινάντη και τον ιπποκόμο του Σάντσο Πάντσα ζουν απίστευτες περιπέτειες, έχοντας πάντα στη σκέψη του τη Δέσποινα των λογισμών του, την όμορφη Δουλτσινέα.

Φαντασία, πραγματικότητα, δικαιοσύνη, ρομαντισμός υπάρχουν πίσω από μια σκουριασμένη πανοπλία, ένα παμπάλαιο κοντάρι και μια κακοφτιαγμένη περικεφαλαία.

Αφήγηση-Στίχοι τραγουδιών: Σμαράγδα Αποστολάτου
Μουσική: Χρήστος Κόκκινος
Διάρκεια Παράστασης:60΄
Σάββατο 13/1/2018
ώρα 19.00

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωννσταντίνου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ
Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «Μύθος» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε κλασική κιθάρα και φωνητική στο «Απολλώνιο Ωδείο» και συμμετείχε σε μουσικά σύνολα. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και αρχαίου δράματος στο «Θέατρο των Αλλαγών» και έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις για παιδικό και ενήλικο κοινό με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Πεύκης. Έχει εκπαιδευτεί στην κατασκευή και εμψύχωση κούκλας από τον Χρήστο Αυτσίδη και το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» και συνδυάζει την αφήγηση με την κούκλα. Σπούδασε διατροφολογία στην Αθήνα και εργάστηκε σε υπηρεσίες πρόνοιας και σε παιδικές κατασκηνώσεις ως διατροφολόγος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.Σπούδασε κλασική&μοντέρνα κιθάρα με τον Δημήτρη Παπουτσόγλου.Παρακολούθησε σεμινάρια για μοντέρνα και ηλεκτρική κιθάρα,μαθήματα ηλεκτρονικής μουσικής στο South-eastern College& στο Ι.Ε.Μ.Α(Ινστιτούτο Ερευνών Μουσικής&Ακουστικής).Εργάστηκε στο Κ.Σ.Υ.Μ.Ε(Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας)με αντικείμενο εφαρμογές της πληροφορικής σε θέματα μουσικής και ήχου.Εμφανίστηκε πολλές φορές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο σε συναυλίες σε Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα.
Το 1991 συμμετείχε μαζί με τον Δ.Παπουτσόγλου στο 9ο Φεστιβάλ Τέχνης στην Λαική Δημοκρατία της Κορέας,όπου απέσπασαν το πρώτο βραβείο σύνθεσης.Παρουσίασε αφιερώματα-συναυλίες σε μεγάλους συνθέτες(Λοίζος,Γκάτσος,Ζαμπέτας,Ελευθερίου,κ.α).
Υπήρξε μέλος της Μαντολινάτας Εξαρχείων-Νεαπόλεως’’Ο Διονύσιος Λαυράνγκάς’’δίνοντας πολλές συναυλίες.Έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις.Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ροκ μπάντας Gap Generation,της σουίνγκ μπάντας Swing Generis και της ροκαμπίλι μπάντας The Fire Rings.Από το 1999 είναι μουσικός στο Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984.

   

Η γυναίκα μέσα στο σίδερο και το κλειδί στο αφάλι
-ιστορίες της κάτω γης-
(αφηγηματική παράσταση με ζωντανή μουσική)

“Κάθε χρόνο μας έστελναν οι μανάδες μας απάνω στο βουνό, με ένα ζευγάρι σιδερένια παπούτσια.
Απάνω κει αντάμωναν, γύρω από ένα πηγάδι, δυο γυναίκες που μέσα στα σωθικά του βουνού είχαν κατέβει,
και στην κάτω γη είχαν ζήσει, κι ακόμα ζουν, μέρες και μήνες και χρόνους,
η μια έρχονταν από την ανατολή και η άλλη από τη δύση,
κι ό,τι είδαν κι ό,τι άκουσαν μας έλεγαν κι ακόμα λένε…”

Δυο λαϊκά παραμύθια.
Δυο γυναίκες, με μια αρμαθιά κλειδιά και με σιδερένια περιβολή, ξεκλειδώνουν της κάτω γης την τελευταία κάμαρα, για να περιπλανηθούν και να ανταμώσουν κείνο που θα τους οδηγήσει στον αληθινό τους τόπο.
Η αφηγηματική παράσταση είναι βασισμένη σε δυο παραμύθια της ελληνικής προφορικής παράδοσης που έχουν ως κεντρικό θέμα τους την κατάβαση της ηρωΐδας στην κάτω γη.
Οι ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από τη διάδραση μουσικής και αφήγησης, μέσα από ηχητικά εφέ, πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές γνωστών μελωδιών.
Η Μαρία Κωνσταντή ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας με τον λόγο, το τραγούδισμα, ενώ συνοδεύει με το ούτι της, ενώ η Χριστίνα Κατσέλη επιδρά στο ηχητικό τοπίο μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές στην κρητική λύρα.

Μαρία Κωνσταντή - αφήγηση, ούτι, τραγούδι
Χριστίνα Κατσέλη - κρητική λύρα, τραγούδι

Πληροφορίες
Ημερομηνία: Κυριακή 14 Γενάρη 2018
Ώρα: 21:00
Εισιτήριο: 5€
Διάρκεια: 60'
Κρατήσεις: 210 6817042
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ)

   

2017

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ

Ο πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης και η σοπράνο Τζοάννα Παπουτσή, παρουσιάζουν στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο την προπαραμονή των Χριστουγέννων, 23/12, μια πλούσια μουσική παράσταση με έργα ρομαντικών συνθετών (Schumann, Gluck, Drorak, Puccini, Bizet, Mascagni.) αλλά και τραγούδια από το αμερικάνικο μιούζικαλ και τη νεοελληνική «κλασική» μουσική κληρονομιά.
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Έναρξη: 9μμ
Πληροφορίες - κρατήσεις: 2106817042

       

Νύχτα μαγική... Χριστούγεννα με το TRIO LYRICO
Μια βραδιά πλημμυρισμένη από Χριστουγεννιάτικη διάθεση!! Τα ασημένια κλειδιά του κλαρινέτου σμίγουν με την ασπρόμαυρη διάθεση του πιάνου και με οδηγό τη φωνή, μας ταξιδεύουν από τα Χριστούγεννα του χτες, σ' αυτά του σήμερα.
Η «Άγια νύχτα», τα «τρίγωνα κάλαντα», το «Feliz Navidad», το «White Christmas» και δεκάδες άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καθώς και αφηγήσεις διηγημάτων του Αλ. Παπαδιαμάντη και της Σ. Φίλντιση θα ανάψουν... τα φωτάκια της ψυχής μας.

Το «Trio Lyrico» στελεχώνουν οι μουσικοί:
Μαριέττα Δελώτη σοπράνο
Θανάσης Κατερινάκης κλαρινέτο
Άγγελος Βελεγράκης πιάνο
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
έναρξη: 20.30
είσοδος: 10 ευρώ με κρασί
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

       

«Η Ποκαχόντας πάει στο τσίρκο»
Των Θανάση Αποστόλου και Ελευθερίας Αλεξοπούλου

Μια πρωτότυπη θεατρική παιδική παράσταση με ήρωες την νεαρή Ποκαχόντας και έναν ταλαντούχο παλιάτσο. Ένας πρωτότυπος σχεδιασμός, Κωμωδίας, Παντομίμας, Ταχυδακτυλουργίας, Juggling, Χορού και μουσικής τσίρκου αφήνουν τα παιδιά άλλοτε με το στόμα ανοικτό θαυμάζοντας τα όσα μαγικά κόλπα εξελίσσονται και άλλοτε τα κάνουν να ξεκαρδίζονται στο γέλιο με τις απίστευτες γκάφες του Παλιάτσου και της Ποκαχόντας.
Ένα ονειρικό ταξίδι διάρκειας 60 λεπτών στο μαγικό και φανταστικό κόσμο ενός τσίρκου.
Το θέμα του έργου πραγματεύεται την στεναχώρια ενός μικρού κλόουν ο οποίος περιπλανιέται απεγνωσμένα από μέρος σε μέρος χωρίς να βρίσκει κοινό για την παράσταση του. Απογοητευμένος βλέπει το μικρό του τσίρκο να παραμένει κλειστό, ώσπου ξάφνου, από το πουθενά, σαν σε όνειρο, εμφανίζεται μπροστά του μια μικρή Ινδιάνα η οποία προσπαθεί να του χαρίσει ελπίδα, αισιοδοξία και να του διώξει την μελαγχολία, ταξιδεύοντας τον μέσα στους όμορφους χορούς, τις συνήθειες και την κουλτούρα της δικής της φυλής.
Η παράστασή μας προσκαλεί τα παιδιά στη χαρά της παρέας, στη δύναμη της φιλίας, την ελπίδα, την αισιοδοξία και την πίστη ότι τα όνειρά μας μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε!
Ωστόσο, οργανικό κομμάτι της παράστασης από την αρχή έως και το τέλος είναι τα πολλά και εντυπωσιακά μαγικά κόλπα σκηνής, ταχυδακτυλουργίες, juggling με μπάλες, μαντήλια και κορίνες, και χορός, πάντα με μουσική επένδυση εμπνευσμένη από κλασικά μουσικά κομμάτια του τσίρκου.

Μετά το τέλος της παράστασης πραγματοποιούνται μαγικά κόλπα με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 μέχρι 12 ετών, αλλά και στο παιδί μέσα μας που δεν έχει ηλικία!

.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σενάριο Ελευθερία Αλεξοπούλου
Σκηνοθεσία Ελευθερία Αλεξοπούλου
Θανάσης Αποστόλου
Παίζουν Ελευθερία Αλεξοπούλου ( Richi )
Θανάσης Αποστόλου ( Sakito )
Κοστούμια Ελευθερία Αλεξοπούλου
Σκηνικά Ελευθερία Αλεξοπούλου
Επιλογή μουσικής Θανάσης Αποστόλου
Φωτογραφία Χρήστος Βαρβαρέσος
Παραγωγή Sakito and Richi fantasy
Υπηρεσίες Θεάματος
www.sakitoandrichifantasy.gr

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΔΙΟΜΕΛΟ
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://idiomelo.blogspot.com
www.idiomelon.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Για τρεις μόνον Κυριακές: 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2016
έναρξη: 12.00 μμ
Διάρκεια 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ανέργων : 7 ευρώ (Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ)

     

Παρασκευή 15/12/17 στις 9.30! Μαρία Κανελλοπούλου στο τραγούδι, Ελένη Μπελιμπασάκη στο πιάνο και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι...

 

Το Σάββατο 16/12/17 έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μια εξαίρετη μουσική παρέα: ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έρχεται στο Ιδιόμελο, μαζί με την υπέροχη Αλίκη Ζωγράφου στο τραγούδι και τον Παντελή Λεγάκη στο πιάνο, να ερμηνεύσει αγαπημένα του γνωστά τραγούδια και έργα από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά.
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)
Κρατήσεις – πληροφορίες: 210 6817042

www.idiomelon.gr

     

Πες το μου… με μια λέξη!

 

To Trio Lyrico έρχεται στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» το Σάββατο 2 και 8/12/17, με μια ανατρεπτική μουσική παράσταση: η Μαριέττα Δελώτη στο τραγούδι, ο Θανάσης Κατερινάκης στο κλαρινέτο και ο Άγγελος Βελεγράκης στο πιάνο ψάχνουν για μια «Μαγική πόλη», πετώντας με τα φτερά του «Γλάρου» πάνω από «Θάλασσα πλατιά» και, φτάνοντας στο «Topkapi», κερνούν ...την Edith Piaf «Ακόμα ένα ποτηράκι»!
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

     

«ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ»

μια ρομαντική συνάντηση
…Παιχνιδίσματα ανάμεσα στη μουσική και την ποίηση, σε μία ξεχωριστή βραδιά όπου ο λόγος φλερτάρει με τον ήχο των ξύλινων πνευστών οργάνων και του πιάνου…
Στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο το Σάββατο 25/11/17 θα μεταφερθούμε στην εποχή του ρομαντισμού για να φέρουμε στο παρόν όλα εκείνα τα δημιουργικά στοιχεία που θα μας κάνουν να μπορέσουμε να αγγίξουμε το μέλλον. Θα μας ταξιδέψει το “Trio Pathetique”: κλαρινέτο η Χρυσούλα Γεωργάκη, φαγκότο η Μαρία Κολέτου και πιάνο η Μαρία Μιλαράκη. Στην εξαίρετη μουσική παρέα συντονίζεται και η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου που θα ζωντανέψει το λόγο ρομαντικών ποιητών!
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Έναρξη:21.00
Είσοδος:10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)
Πληροφορίες – κρατήσεις:210 6817042

       

τα «Μικρά» του Παπαδιαμάντη
Με τον Άρη Ρέτσο
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11/2017 & ΩΡΑ 9 μ.μ.
ΣΤΟ ΙΔΙΟΜΕΛΟ
Ένα αφηγηματικό ταξίδι Λόγου και Ποίησης υπό το «βλέμμα» του Παπαδιαμάντη και την φωνή του Άρη Ρέτσου, συνοδεία Φωτογραφιών και Εικόνων της Παλιάς Αθήνας του 19ου αι. με τις Συγχορδίες του Ν. Σκαλκώτα.
Φθινοπωρινός κύκλος με δυό έργα
Α. ''Ξεπεσμένος Δερβίσης''
Ελεγεία για την ανθρώπινη ύπαρξη και την μηδαμινότητα της
Β. ''Μεγαλείων Οψώνεια''
Γκροτέσκο ευθυμογράφημα Αθηναικής επιφυλλίδας , στα ορια του ..κουτσομπολιού
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου
Μαρούσι
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
Τηλ πληροφοριών & κρατήσεων .: 21 0681 7042 -6971854732 ( 3 - 10 μ.μ )
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ – 10 ευρώ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΜΕΑ – 5 ευρώ

       


Την Κυριακή 26/11/17 ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Ζάνης έρχεται ξανά στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός»!

 

λίγα λόγια για την παράσταση:

O ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ
Ο Πασάς αγανακτισμένος που οι υπάλληλοι του σεραγίου αναγκάζονται να παραμελούν τις εργασίες τους για να εξυπηρετούν τον αγράμματο κόσμο της περιοχής στις ανάγκες της αλληλογραφίας τους, αναθέτει στον Χατζηαβάτη να του βρει έναν γραμματικό. Αυτός θα του στείλει τον Καραγκιόζη, ο οποίος με ξεκαρδιστικό τρόπο θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Η συγκεκριμένη παράσταση γράφτηκε με σκοπό να τονίσει την αξία της μόρφωσης.
Ανήκει πλέον στις κλασσικές παραστάσεις του ρεπερτορίου του θεάτρου σκιών.
Σήμερα έρχεται ανανεωμένη να χαρίσει στους μικρούς φίλους του Καραγκιόζη πολύ γέλιο και χαρά.
διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στον ΗΣΑΠ.

Έναρξη: 12μμ

Είσοδος: 5 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

Διάρκεια: 1 ώρα

απευθύνεται σε ηλικίες από 3 έως 103 ετών!

Λίγα λόγια για το θέατρο Σκιών

Το Θέατρο σκιών και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων.
Το μέρος που πρωτοεμφανίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες είναι η Ινδία.
Και άλλες όμως χώρες, όπως η Κίνα και η Αίγυπτος, ασχολήθηκαν με το θέατρο σκιών σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα τη χώρα.
Στην πατρίδα μας εμφανίζεται κάπου στα 1840.
Τη μορφή του οικογενειακού θεάτρου που διατηρεί μέχρι και σήμερα την οφείλει στον πατρινό Δημήτριο Σαρδούνη, ο οποίος είχε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Μίμαρος και χρησιμοποίησε τον τουρκικό ζυγό για να σατιρίζει κάθε εξουσία όποιας μορφής και αν είναι αυτή που καταπίεζε το λαό.
Η τέχνη του Καραγκιόζη είναι απαιτητική. Ο Καραγκιοζοπαίχτης πρέπει να έχει πολλές ικανότητες. Ο ίδιος είναι ζωγράφος, ηλεκτρολόγος, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διαφημιστής των παραστάσεών του. Σήμερα το θέατρο σκιών χάρη στην ευρηματικότητα, το πάθος και το μεράκι των Καραγκιοζοπαιχτών βρίσκεται σε άνοδο και καταφέρνει να συγκινεί τη γενιά των κομπιούτερ παρά τα φτωχά και ταπεινά του μέσα.

     

"Θέλω κοντά σου σου να μείνω"

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 η μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη έρχεται στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο με μια αγκαλιά τραγούδια, για "να μείνει κοντά μας" και να τραγουδήσει, με την πιανιστική συνοδεία της Δήμητρας Κακάκη...
Μια φωνή και ένα πιάνο, με όνειρο και νοσταλγία, θα ξετυλίξουν διαχρονικές και αγαπημένες μελωδίες μιας άλλης εποχής, που το άκουσμά τους είναι, ωστόσο, σήμερα εξαιρετικά ζωντανό και θελκτικό.
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (πλησίον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 7.30μμ
Είσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

       

MUSIC OF THE NIGHT

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 17 η Βασιλική Καλλίτση με τον Χρήστο Ραμμόπουλο στο τραγούδι και η Ελένη Μπελιμπασάκη στο πιάνο, έρχονται στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο για να μας ταξιδέψουν σε "νυχτερινές μουσικές" με τραγούδια του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Έναρξη 8.30μμ
Εϊσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Πληροφορίες κρατήσεις: 210 6817042

       

Ο άντρας, η γυναίκα, η σκιά και άλλες ιστορίες για μεγάλους

“Θέλω συντροφιά. Δεν μπορώ πια μόνος.” Αμέσως εμφανίστηκε μπροστά του ένα πλάσμα, όλο σκιά...

Με υλικό λαϊκά παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση, η ηθοποιός Βασιλική Σαραντοπούλου φτιάχνει μια αφηγηματική παράσταση για ενήλικο κοινό που φιλοξενείται σε θεατρικές σκηνες αλλά και σε σπίτια και μη θεατρικούς χώρους.

Όταν ο άνθρωπος αντίκρισε τη σκιά του για πρώτη φορά...
Όταν ταξίδεψε από έρωτα μακριά, για να βρει το ωραιότερο δώρο...
Από εκεί που “πας και δεν ξαναγυρνάς”, μέχρι εκεί που το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ...

Αγαπημένες, γνωστές και πρωτότυπες μελωδίες, αυτοσχέδιοι ήχοι, αποσπάσματα από ποιήματα, σχολιάζουν και εμπλουτίζουν την αφήγηση, φέρνοντάς τη κάθε φορά στο εδώ και το τώρα.
Χωρίς ιδιαίτερο φωτισμό και τεχνικά μέσα, σε μια οικεία, “σπιτική” ατμόσφαιρα, όπως περίπου, από πάντα, φτιάχνονται και λέγονται οι ιστορίες, άλλοτε για διασκέδαση και άλλοτε για παρηγοριά.

“Οι άνθρωποι κατάλαβαν κι αγκαλιάστηκαν σφιχτά, πολύ σφιχτά, τόσο που η σκιά χάθηκε...”

Επιλογή Παραμυθιών-Αφήγηση: Βασιλική Σαραντοπούλου
διάρκεια: 60 ΄.

ημέρα: Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
ώρα: 21.00
διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
γενική είσοδος: 5 ευρώ
πληροφορίες – κρατήσεις: 20 6817042

''SO IN LOVE''

Μια ξεχωριστή παράσταση με τραγούδια-ορόσημo από πολυαγαπημένα μιούζικαλ όπως “Kiss me Kate, “Singing in the rain”, “Kismet”, “The phantom of the opera” αλλά και τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.
Ένα ταξίδι στο χρόνο από τον ENNIO MORRICONE και τον ANDREW LLOYD WEBBER στον VALERIO ZELLI & τον COLE PORTER

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΡΑΚΑΚΗ σοπράνο,
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ βαρύτονος,
ΦΩΦΗ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ πιάνο,

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ώρα 21.30

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ
Είσοδος 10€ (με ένα ποτήρι κρασί)

πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

       

Αυτοσχεδιάζοντας με το χαμόγελο του Τσάρλι Τσάπλιν

H βραβευμενη σοπράνο, πιανίστα και συνθέτρια της πρωτοποριακής μουσικής, γνωστή για το ιδιόμορφο μουσικό της ιδίωμα να παρεμβαίνει στην κλασσική φόρμα και να την ανασυνθέτει με κύρια αιχμή τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό,.

Μετά την «Butterfly in Blood».που παρουσίασε με επιτυχία στην Αγγλία με την υποστήριξη του Arts council αλλά και τις τελευταίες της συναυλίες KALT και «I HAVE A DREAM” στο ιδρυμα Θεοχαράκη .

Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσεi μετά το Art bar Ρότα στο Ιδιόμελο , την performance «Smile». Αφορμή για το έργο αυτό στάθηκε το... «χαμόγελο» του Charlie Chaplin, το ομώνυμο δηλαδή τραγούδι που έγραψε ο σπουδαίος κωμικός με το διφορούμενο πικρο χαμογελο το 1936 για την ταινία «Μοντέρνοι καιροί» στην οποία και πρωταγωνιστούσε.

Αυτοσχεδιάζοντας στο Ιδιόμελο, η Μαρίκα Κλαμπατσέα θα ερμηνεύσει το «Smile», ανάμεσα σε μια σειρά από τραγούδια με έντονα τα στοιχεία της ροκ, καθώς και συνθέσεις της Κάτω Ιταλίας, blues, όπερα αλλά και την πικρή Παρωδία. Παρωδώντας σε άριες, η καλλιτέχνις υπενθυμίζει πως στην παρωδία εμπεριέχεται και η τραγική πλευρά, ο πόνος που ακυρώνεται, αυτοαναιρείται, αυτοσαρκάζεται αλλά και αναπλάθεται εξισορροπώντας στο τέλος στην ένωση του κωμικού με το τραγικό στοιχείο.

Με μια φωνή που φτάνει στα άκρα, η Μαρίκα Κλαμπατσέα θα αυτοσχεδιάσει στο πιάνο παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα συνθετών όπως των Henry Purcell, Claudio Monteverdi, Giuseppe Verdi, Cole Porter, Kurt Weill, Georges Bizet, George Gerswhin Eric Satie ακόμη ,τραγούδια που ερμήνευσαν φωνές όπως Billie Holiday, Judy Garland, Marilyn Monroe, Elvis Presley και Nat King Cole. Το πολυσύνθετο πρόγραμμα κορυφώνεται με το ιδιαίτερο «άγγιγμά» της σε κομμάτια όπως το Total Eclipse, που ερμήνευσε ο κόντρα τενόρος Klaus Nomi, και το My Little One του Frankie Lane.

Στο «Smile, η μουσικός αναλύει τη μουσικοθεατρική και ψυχική της προσέγγιση, ενώ ταυτίζεται και συμπάσχει με το δράμα, τους χαρακτήρες και τους ρόλους των έργων της. Η ερμηνεία της πολλές φορές φτάνει στα άκρα, καθώς παραμορφώνεται η φωνή της, όπως όταν η Καλάμιτυ θρηνεί για τον θάνατο του αγαπημένου της αλόγου, «Σατανά». «Το άλογο μου ο Σατανάς», τραγούδι σε στίχους του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Κώνστα, είναι ένας αυτοσχεδιασμός στην Etude του Chopin. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Καλάμιτυ Τζαίην Γράμματα στην Κόρη της (1877-1902)» που αποτελεί αγαπημένο έργο της συνθέτριας καθώς και ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια της στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και αποσπάσματα από τα έργα της «Butterfly In Blood», μια όπερα δωματίου για το βιβλίο της Fania Fenelon «Women's orchestra of Auschwitz», καθώς και από το βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο 2003 «Calamity Jane: Γράμματα στην κόρη της (1877-1902)».

Γράφει η Καλάμιτυ σε ενα απο τα γραμματα που στελνει στην κόρη της:

«To Άλογό μου, ο Σατανάς, είναι δεμένο εδώ κοντά μου, θα ‘πρεπε να τον έβλεπες, καθώς η φωτιά παίζει πάνω στον γυαλιστερό του λαιμό και στα μούσκουλα της απαλής του ράχης, με τα λευκά του τα πόδια και εκεινό τον λευκό ρόμβο ανάμεσα στα μάτια…»

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 21.00

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, ΕΛευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου

είσοδος: 10 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί

κρατήσεις: 210 6817042

«Κλωστή απ΄ το φεγγάρι, βελόνι απ΄ τον ήλιο» υφαίνουν τα παραμύθια που θα αφηγηθεί η Καλλιόπη Λιαδή, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, στις 20:30. Η αφήγηση απευθύνεται σε ενήλικες και νέους ανθρώπους άνω των 12, και θα πραγματοποιηθεί σε ένα όμορφο νεοκλασικό αρχοντικό, τον ζεστό και φιλικό Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου) στο Μαρούσι.

Συμμετέχει ο εξαιρετικός μουσικός Θύμιος Παπαδόπουλος που συνοδεύει την αφήγηση με ινδικούς αυλούς, φλάουτο και κιθάρα και δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια συνομιλούν με τη μουσική.

Παραμύθια με φεγγάρια, ήλιο και σκοτάδι, που τα φωτίζει, άλλοτε, ένα φως αμυδρό ή γλυκό, άλλοτε έντονο, καθαρό ή λυτρωτικό, μας ταξιδεύουν σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μια άγρια χαράδρα, στη μέση του πελάγου και στο βυθό της θάλασσας.

Οι ήρωές τους, μέσα από τις περιπέτειές τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι φωτεινό, πνευματικού αναστοχασμού, προσωπικής αποκάλυψης και ανακάλυψης και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε.

Η αφήγηση απευθύνεται σε ενήλικες, σε παιδιά από 12 ετών και άνω και έφηβους.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Είσοδος: 7 ευρώ | Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητικό / ανέργων, με επίδειξη της σχετικής κάρτας) ): 5 ευρώ. H τιμή συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ.

Πού: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

Πληροφορίες - κρατήσεις Ιδιόμελο: 210 681 7042
http://idiomelo.blogspot.gr/p/blog-page.html

Πληροφορίες για την αφήγηση: 6982 382 667

 

Οι συντελεστές

Καλλιόπη Λιαδή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (συμμετοχή σε εκθέσεις, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες, διοργάνωση, επιμέλεια και παραγωγή εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων, συντονισμός εικαστικών εργαστηρίων, αρθρογραφία κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία αυτή ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο (2005 -2009) και η δημιουργία, εκεί, της Αίθουσας Τεχνών Καλλιόπη (2006 – 2013).

Το χειμώνα του 2012 παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου «Παρα-Μυθέομαι» με την Σάσα Βούλγαρη μπαίνοντας, έτσι, στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης. Τον Ιούνιο του 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το ίδιο καλοκαίρι με τις αφηγήτριες Πέγκη Καραγιάννη και Βιργινία Κοκκίνου δημιούργησαν την ομάδα αφήγησης «Χείλια…λένε παραμύθια» και παρουσιάζουν δουλειά τους σε φεστιβάλ, βιβλιοθήκες και άλλους χώρους. Το έτος 2016-2017 παρακολούθησε το εργαστήρι «360 μοίρες» της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και ξεκίνησε το εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών της Κατερίνας Βλάχου.

 

Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.

Θύμιος Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1957. Σπούδασε νομική, θεωρητικά μουσικής, κλαρινέτο και σαξόφωνο στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Από τους πιο «ηχογραφημένους» Έλληνες μουσικούς, συμμετέχει σε πληθώρα σύγχρονων Ελληνικών δίσκων, σαν μουσικός, ενορχηστρωτής, παραγωγός και συνθέτης.

Μόνιμη είναι η συνεργασία του με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Γιώργο Ανδρέου, Μάριο Φραγκούλη, Μανώλη Λιδάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φοίβο Δεληβοριά, Χρήστο Θηβαίο, Μιλτο Πασχαλίδη.

Έχει γράψει τη μουσική για περισσότερες από 50 θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, λαμβάνοντας το Κρατικό Βραβείο Μουσικής για τον Κινηματογράφο (1997). Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Κώστας Μακεδόνας, Μάριος Φραγκούλης, Μανώλης Λιδάκης, Σαβίνα Γιαννάτου, Στέλλα Κονιτοπούλου, Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης κ.α.

Είναι συνιδρυτής με το Βαγγέλη Κατσούλη της
ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας UTOPIA,
έχοντας εκδώσει πολλούς δίσκους σύγχρονης Ελληνικής μουσικής.

Από το 1992 μέχρι